{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
"Ono što je najvažnije, pokazale smo da smo tim, svaka devojka je radila svoj posao i nismo dozvolil da razlika pada", poručila je Maljkovićeva
Selektorka blista: Hajde jednom da pobedimo i tu moćnu Španiju!

Srpske košarkašice zablistale su u četvrtfinalu Evropskog prvensta, pošto su u Beogradskoj areni demolirale Švedsku rezultatom 87:49 i na fenomenalan način napravile uvertiru okršaja sa Španijom, koji će odlučivati o finalisti.

Razloga da bude prezadovoljna izdanjem svojih izabranica imala je i selektorka Marina Maljković, koja veruje da će Srbija na voljni momenat uspeti da iznese i meč sa neprikosnovenom Crvenom furijom.
"Devojke su me poslušale, igrale su svih 40 minuta, to je ono što je najvažnije. Natetali smo Švedsku da ne odigra na svom nivou, kao na utakmici protiv Letonije, koju su savladale sa skoro 20 poena razlike. Ključ je bio to što su me poslušale i igrale na visokom nivou svih 40 minuta. Ono što je najvažnije, pokazale smo da smo tim, svaka devojka je radila svoj posao i nismo dozvolil da razlika pada. Naučili smo iz svojih grešaka u prethodnim mečevima", poručila je Maljkovićeva.

Sledi okršaj sa rivalom koji je do sada bio nepobediv.
"Šta reći o Španiji, ne treba trošiti reči. To je mnogo dobar tim, nijednom ih nismo dobili, toliko su moćne, toliko su pobeđivale, pa ajde jednom i njih da dobijemo. Najveći favoriti su, mnogo su moćnije od nas, ali se uzdam u veliku želju. Nadam se da će devojke pokazati veću žeju i volju od njih, da će u Beogradu i Srbiji želeti prvi put da savladaju Španiju".

Veliki problem bi mogla da predstavlja povreda Ane Dabović, koja je neizvesna za polufinale zbog problema sa levom šakom.
"Otišla je na snimanje. Ne deluje sjajno, ali da ne pričam unapred", poručila je Marina Maljković.

Kompanija Mozzart je ekskluzivni Beting partner Košarkaškog saveza Srbije

Foto: Star Sport

×