{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Šaras bez tajni: Ne možemo izmisliti točak za dva dana, da je meč potrajao još desetak sekundi, izgubili bismo

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Trener Žalgirisa pričao o velikoj pobedi njegovog tima u Istanbulu
Šaras bez tajni: Ne možemo izmisliti točak za dva dana, da je meč potrajao još desetak sekundi, izgubili bismo

Učenik je nadmudrio učitelja. Činilo se u nekoliko navrata da ekipu Fenerbahčea čeka pravi debakl u Ulker Areni protiv Žalgirisa, ali je onda Željko Obradović, na način svojstven samo njemu, počeo da motiviše igrače. Šta god da im je rekao u prelazu između treće i četvrte četvrtine imalo je efekta, i to kakvog... Topila se prednost Zelenih, koja je na početku četvrtine iznosila 15 poena i u poslednjih 60 sekundi igre ušlo se u potpunom egalu.

Da je bilo malo više koncentracije u igri Fenerbahčea u tim poslednjim trenucima, sada bismo pričali o velikom podvigu Željka Obradovića i ekipe. Ovako, junak dana je Šarunas Jasikevičijus, koji je uspeo da podigne ekipu na noge samo dva dana od jednog od najubedljivijih poraza u istoriji litvanskog kluba.
„Mislim da je ovo bila fantastična borba između dva velika tima. I jedni i drugi su igrali na najvišem nivou, ništa drugo ne mogu da dodam. Moram da istaknem Edgarasa Ulanovasa, jer je on dao toliki impuls timu da su posle toga jednostavno svi dobili neku dodatnu energiju i snagu. Osećali smo se neverovatno dobro, a samo sa takvom energijom je i moguće boriti se protiv Fenerbahčea“, izjavio je strateg tima iz Kaunasa.

Upitan šta se to promenilo u poslednja dva dana u njegovoj ekipi, Šarunas je bio jasan - ništa.
„Ništa se nije promenilo. Mislite da mora nešto da se promeni, ali ne, samo morate da pogledate druge u oči. Radio sam sa igračima, pogledali smo neke situacije iz prvog susreta i to je to. Sad vam je jasno da se ne menja ništa u tolikoj meri. Malo su dva dana za tako nešto, ne možemo sad izmisliti točak, niti bilo šta drugo. Igrači samo moraju da ostave srce na terenu, da shvate zašto je sve važno“, dodao je legendarni Jasikevičijus.

Litvanski stručnjak priznaje da je polako gubio konce i da je Željkova ekipa lako mogla da dođe do pobede da je meč potrajao još koji sekund više.
„Pobedili smo samo zato što je vreme brzo iscurelo nakon ona dva promašena bacanja na kraju. Da je meč potrajao još samo nekoliko sekundi, sada bi se pisala drugačija priča. Nikako nismo zadovoljni kako smo odigrali tu četvrtu četvrtinu, ali su igrači na kraju ipak uspeli da pokažu karakter i to je ono što je najvažnije za mene. I da smo izgubili, bio bih neverovatno ljut, ali bih opet rekao isto. Momci su ostavili srce na terenu, i više od toga“, rekao je trener Žalgirisa.

Ponovo se potom dotakao Edgarasa Ulanovasa, kao i određenih taktičkih promena koje je bio zamislio pred start drugog meča u seriji.
„Od Ulanovasa je sve krenulo, on je pokrenuo napad, a odbrana je samim tim izgledala dosta čvršće. Želeli smo da bude pokretljiviji, da iznudimo što više lakih poena sa linije za slobodna bacanja. To ne možete da očekujete, ako se samo oslonite na šut sa distance. Zadovoljan sam kako smo zatvorili Kostasa Slukasa i Jana Veselog, jer sam baš od njih očekivao da nam naprave probleme večeras. Kada pričamo o Fenerbahčeu, govorimo o samom kremu evropske košarke i oni će uvek naći način da dođu do lakih poena, ako im to dopustite“, dodao je Šarunas.

Sada su pred ekipom iz Kaunasa dva velika meča protiv Fenerbahčea u Litvaniji. Jasikevičijus kaže da je to jedna od najboljih stvari koja se mogla desiti.
„Već sam rekao da je ovo najlepša stvar koja mi se dogodila ove godine. Igraćemo dva meča u Kaunasu pred našom vernom publikom, moći će da se uživa u vrhunskoj košarci. Veoma mi je drago zbog toga. Imaće to dosta uticaja na igru, jer naravno da nije prijatno kada vam 15.000 navijača konstantno zviždi. Moramo da shvatimo da ništa nije gotovo i da samo imamo šansu“.

Na kraju, Šarunas je šaljivo dobacio da će jučerašnji dan možda početi da slavi kao drugi rođendan.
„Kada pogledate na šta smo ličili pre samo dva dana, ovo je fenomenalno“, zaključio je Jasikevičijus.

(FOTO: reuters)

 

Najnovije vesti


×