{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Saopštenje Mornara: Stranci mogu da idu, do daljeg ćemo izvršavati obaveze prema svima

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
“Ne nazire se skori nastavak takmičenja. Ne zna se čak ni da li bi se to moglo desiti u julu i avgustu”
Saopštenje Mornara: Stranci mogu da idu, do daljeg ćemo izvršavati obaveze prema svima

Situacija je vrlo neobična, niko ne zna kako se treba ponašati i ophoditi u ovakvim situacijama. ABA liga je pod znakom pitanja, ne zna se kada će se igrati, a Mornar je svojim igračima dao da biraju - da li žele da idu iz Crne Gore, ili da ostanu.

U zvaničnom saopštenju za javnost, Mornar se obratio i istakao da će svima plate biti isplaćene do daljeg, bez obzira na situaciju. Takođe, ističe klub iz Bara da ne zna kda će se ABA liga nastaviti.
"Kao i svi sportski klubovi i KK Mornar se nalazi u specifičnoj situaciji zbog pandemije izazvane korona virusom.

Želimo ovim saopštenjem da informišemo svoje verne navijače i košarkašku javnost da smo prestali sa treninzima odmah posle naredbe Nacionalnog koordinacionog tela za borbu protiv zaraznih bolesti i zatvaranja dvorane „Topolica“. Zdravlje igrača nam je preče od svega ostalog.

Svojim igračima iz SAD klub je predložio da biraju da li žele da se vrate u svoju domovinu (taj odlazak bi bio realizovan kao u drugim zemljama, preko ambasade SAD u Podgorici) ili da ostanu u Baru. Takvu istu mogućnost predložili smo i ostalim našim igračima koji nisu iz Crne Gore.

U ovom momentu sasvim je neizvesno šta će biti sa ligama u svim sportovima, pa i sa ABA ligom i šampionatom Crne Gore. Korona virus, nažalost, diktira čitav život na planeti, pa i sport. Ne nazire se skori nastavak takmičenja. Ne zna se čak ni da li bi se to moglo desiti u julu i avgustu.

KK Mornar sa nekim svojim igračima iz inostranstva ima ugovore do kraja sezone u ABA ligi, do 1. maja, a sa nekim i dve godine. S obzirom na novonastalu situaciju, bez obzira na enormne troškove koji dovode do realnih problema, raskid saradnje ne bi bio fer.

Klub će, do daljnjeg, nastaviti da izvršava sve svoje obaveze prema svim igračima, stručnom štabu i klupskoj administraciji.

Opšti je utisak da možemo da budemo veoma ponosni, bez obzira na rasplet ovogodišnjeg takmičenja, jer je KK Mornar imao još jednu uspešnu sezonu u kojoj se, de facto, plasirao u plej-of ABA lige i time ponovio istorijski uspeh iz 2018. godine.

KK Mornar, predsednik Đorđije Pavićević", ističe se na zvaničnom sajtu kluba iz Bara.

FOTO: MN Press

×