{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Saopštenje ABA: Tražićemo od Evrolige detaljno pojašnjenje oko raspodela mesta

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Predsedavanje u sezoni 2019/20 preuzela je Cibona, odnosno njen direktor Domagoj Čavlović
Saopštenje ABA: Tražićemo od Evrolige detaljno pojašnjenje oko raspodela mesta

ABA lige je održana danas u Banja Luci i tom prilikom se razgovaralo o brojnim pitanjima. Liga se povodom svega obratila zvaničnim saopštenjem.

Da ne dužimo...
"Skupština ABA lige j.t.d. je na sastanku održanom 15.7.2019. godine u Banja Luci donela niz odluka koje imaju za cilj dalje jačanje i unapređenje takmičenja. 

Shodno osnivačkom aktu, na Skupštini ABA lige j.t.d. izvršene su i promene u Predsedništvu. Predsedavanje ABA ligom u sezoni 2019/20 preuzela je Cibona, odnosno njen direktor Domagoj Čavlović, dok je pored FMP-a i njenog predsednika Predraga Milojevića, mesto potpredsednika Predsedništva pripalo Mornaru i njenom predsedniku Đorđiju Pavićeviću.

Klubovi ABA lige su usvojili korake koji će osigurati izbor novog menadžmenta u najkraćem mogućem roku. Istovremeno, Skupština ABA lige ovlastila je Predsedništvo da do izbora novog menadžmeta preduzme sve korake u pripremi sezone 2019/20 u svim takmičenjima pod okriljem ABA lige j.t.d. (1. ABA liga, 2. ABA liga, Super kup, juniorska ABA liga)

Skupština ABA lige se zahvalila Krešimiru Novoselu i Žarku Čabarkapi na izuzetnoj saradnji u protekle četiri godine, na svemu što su uradili na unapređenju i razvoju svih takmičenja pod okriljem ABA lige i poželela im sreću u nastavku karijere. 

Skupština ABA lige donela je odluku da se obrati Evroligi i zatraži detaljno objašnjenje odluke na poslednjoj Skupštini ECA vezano za status ABA lige u raspodele mesta od sezone 2020/21. A, sve sa ciljem da se zaštiti pozicija i status ABA lige u Evroligi i Evrokupu. 

Skupština ABA lige potvrdila je 11 učesnika u 2. ABA ligi za sezonu 2019/20. To su: Rogaška, Helios Suns, Spars, Široki, Borac, Novi Pazar, Dynamic VIP PAY, Lovćen 1947 Cetinje, Sutjeska i MZT. Poslednje mesto biće popunjeno specijalnom pozivnicom".

OVDE možete pogledati raspored ABA lige za narednu sezonu.

Najnovije vesti


×