{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Oglasio se i Marko Simonović
no_image.png

Španija je jedan od najpogođenijih zemalja virusom korona. Pošast je paralisala celu Evropu, tako da retko ko razmišlja o sportu i nastavku sezone. Tome u prilog mogu da posluže i reči bivših kapitena košarkaškog kluba Crvene zvezde, Luke Mitrovića i Marka Simonovića.
 Uvedeno je vanredno stanje praktično u većini zemalja Evrope i sveta. Neću mnogo o situaciji, ona je svuda jako teška, pogodila je svakoga, i tu nema razlike za bilo koga, bilo koji zemlju. Ono što je mnogo važnije i želim ovom prilikom da apelujem na sve da se pridržavaju svih pravila, situacija je krajnje, krajnje ozbiljna, nimalo prijatna. U Španiji je izuzetno teška situacija, ovde smo bukvalno zatvoreni u stanovima po 24 časa – nema mrdanja, samo odlazak u prodavnicu i odmah nazad u stan. Ali, za početak, svi moramo da se pridržavamo apela i distance, očigledno da drugog rešenja nema”, rekao je Marko Simonović,caktuleni prvotimac Unikahe.

Luka Mitrović se posle serije povreda vratio ozbiljnoj košarci u dresu Manrese. Odvojen od porodice trenutno mora da stiče nove veštine.
Devojka i porodica su mi u Srbiji, ostao sam u Španiji ovde sam „sam sa sobom“ kako bi se to reklo, i ove okolnosti primorale su me da radim neke stvari malo više – da kuvam, učim španski jezik. Ovakva vrsta izolacije, koliko god je teška, ali i neophodna ne dozvoljava previše toga. Vreme osim kućnog treninga provodim gledajući filmove, serije, pročitam neku knjigu, ali bih želeo našim ljudima da poručim još nešto – da budu pametni, da budu odgovorni, da slušaju i pridržavaju se uputstava od ljudi koji su za to zaduženi – jedino tako disciplinovani možemo da se izborimo sa ovim problemom”, jasan je Miitrović.

 

Najnovije vesti


×