{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Sakramento u dilemi: Siksersi hoće Bogdanovića, Kingsi ne daju sad, ali leto će biti problem

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 22
Nemanju Bjelicu dovode u vezu sa Bostonom, ali on po svemu sudeći neće ni on nigde
Sakramento u dilemi: Siksersi hoće Bogdanovića, Kingsi ne daju sad, ali leto će biti problem

Prelazni rok u NBA ligi otvoren da klubovi mogu da zakrpe određene rupe i isprave nedostatke. Veće rokade se, kao i u fudbalu, obično obave na leto, mada je bilo i slučajeva kada su neki bitni igrači menjali klubove u januaru. Za sada ipak nema preteranih rotacija, ali se danas piše da bi i Sakramento mogao da bude aktivan na pijaci do njenog zatvaranja 6. februara, pa se čak pominje i mogućnost da bi Srbi iz Kalifornije mogli da promene sredinu.

Ali ne, to se po svemu sudeći neće desiti, pošto uprava Kingsa na čelu sa Vladom Divcem ne planira da Bogdana Bogdanovića ustupi Filadelfiji, iako su Siksersi prema izveštajima lokalnih medija jako zainteresovani, dok Nemanju Bjelicu više eksperti predlažu Bostonu no što su Seltiksi zaista rešeni da pokušaju.

Filadelfija jeste zagrizla za Bogdanovića, ali NBC uverava da on do leta ne mrda, a za posle – biće teško Sakramentu i Divcu. Bogdanović naime u Kaliforniji ima četvorogodišnji ugovor na 51.700.000 dolara, a realna tržišna vrednost bi trebalo da mu donese platu od 15.000.000 do 18.000.000 po sezoni.

Na leto će postati “ograničeni slobodan igrač”, a teško da če Kingsi moći da mu pojačaju ugovor s obzirom da već imaju Harisona Barnsa na 85.000.000 dolara za četiri godine i Badija Hilda na 86.000.000 za isti period. Na leto će morati da produže ugovor i sa Dearonom Foksom, a na kraju sledeće sezone i sa Marvinom Beglijem.

Sasvim je jasno da će s vremenom da uđu u problem sa seleri-kepom, a ekipa nije ni blizu plej-ofa i to je veliki problem za Vlada Divca.

Bogdanović ove sezone jesu mučile sitnije povrede – propustio je do sada 10 utakmica – ali je sa prosekom od 14 poena, 3,6 asistencija i tri skoka po meču on i dalje vrlo bitan šraf u igri Kingsa. A kad je zdrav je i više od toga.

Divac je i dalje ubeđen da ovaj tim ima potencijal da se takmiči sa najboljima, samo da mu treba vreme da se razvije. A kad govori o tome misli na tim sa Bogdanovićem na parketu.

(FOTO: Reuters)

Najnovije vesti


×