{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Šakota: Nije nam odgovarao produžetak, imali smo rešenje i da je Mega pravila faul

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 27
Trener Zvezde zadovoljan je pobedom protiv Mege u uzbudljivoj završnici trojkom Berona
Šakota: Nije nam odgovarao produžetak, imali smo rešenje i da je Mega pravila faul

(od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Veoma uzbudljiva utakmica viđena je u "Čairu" ove subote. Mega je pružila majstorski otpor košarkašima Crvene zvezde, vodila je sve do poslednje sekunde utakmice, kada je usledila neverovatna trojka Bilija Berona, koja je stavila tačku na dramu. Kendrik Peri je u poslednjem napadu pokušao Megi da donese pobedu, ali je lopta ipak ostala van koša.

Trener Crvene zvezde, Dragan Šakota, nije želeo da kritikuje svoje košarkaše, jer smatra da je Kup specifičan i da je u njemu najvažnije samo doći do pobede.
"Mislim da gledaoci mogu da budu zadovoljni uzbudljivom utakmicom. Nismo očekivali ovako da će biti, ali smo znali da ćemo imati tešku utakmicu. Sredinom prvog poluvremena smo videli kako treba da igramo, ali nismo nastavili tako. Čestitao bih protivniku na borbenosti i potezima. Mislim da smo bili iskusniji na kraju, mirniji kada se odlučivalo i odbranom smo uspeli da okrenemo utakmicu. Rekao bih samo da je ovo Kup. Da je regularno prvenstvo imao bih neke reči kritike, ovako ovo je Kup i bitna je samo pobeda. Morali smo da se snalazimo, imali smo određene pobede, ali kako smo uspeli da se izborimo, to je bilo najvažnije", rekao je Šakota.

O finalu nije želeo previše da govori, jer protivnik još uvek nije poznat. Biće to bolji iz duela između Partizana i FMP-a.
"Očekujem borbenu, fer utakmicu, a ono što bih želeo je nešto drugo. Naravno, da bude sve kako treba. Ovo su utakmice koje se igraju dan za danom i sigurno je opterećujuće za sve igrače. Videćemo kako će biti, ne bih davao prognoze, ne znamo ni sa kim ćemo još uvek igrati. Partizan je favorit".

Za kraj, trener Zvezde prokomentarisao je zamisli vezane za poslednje napade na utakmici.
"Rekli smo i to, zato smo ostavili četiri beka u igri. Ako su hteli ga naprave, napraviće ga odmah. Izašli smo na pikenrol igru, gde je bio dogovor da Beron završi. Da su preuzeli, imali smo drugo rešenje, a to je bilo izbacivanje. Rasporedili smo igrače, napravili spejsing. Nije nam odgovarao produžetak, ali smo imali dobru psihologiju na tajmautu nakon prethodnog napada koji smo rešili trojkom".

Prvotimac Zvezde, Vladimir Štimac, pohvalio je ekipu Mege i istakao da naša košarka ne mora da brine za budućnost sa njenim sjajnim momcima.
"Jedna veoma teška utakmica koja pokazuje kao i uvek da je Kup specifično takmičenje. Čestitao bih Megi na izvanrednoj borbi, ima tu momaka iz bivše Jugoslavije i Srbije. Vidi se da Srbija ima svetlu budućnost i drago mi je da imaju priliku da igraju na ovom nivou i da se kale. Pobedili smo i idemo dalje".

Štimac kaže da Zvezda nije potcenila rivala, te da to nije bilo slučaj nikada.
"Iskreno da vam kažem, ne potcenjujemo nikoga. Krećem prvo od sebe, a znam i kako trener razmišlja. Možda smo izgubili energiju u nekom trenutku, ali se spremamo za svaku utakmicu kao da je najvažnija. Nadam se da tog pada energije neće biti sutra".

Foto: Star Sport

×