{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Šakota: Duže smo razmišljali o promenama, Kuzmić će moći na miru da se pripremi u FMP-u

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 15
Trener Zvezde pored utakmice govorio i o zdravstvenom biltenu njegovog sastava
Šakota: Duže smo razmišljali o promenama, Kuzmić će moći na miru da se pripremi u FMP-u

(od izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Krenulo je problematično, ali se završilo izuzetno uspešno za ekipu Crvene zvezde. Beograđani su uspeli da ubedljivo savladaju tim Radničkog sa Krsta i da tako obezbede plasman u polufinale Kupa Radivoja Koraća, gde će se sastati sa boljim iz meča između Mege i Slobode iz Užica.

Trener Crvene zvezde, Dragan Šakota, istakao je da je igračima naglasio da ne sme da bude potcenjivanja, ali je početak utakmice počeo nešto drugačije.
"Ono što je bilo bitno i uvek će biti, kada se takmičimo u završnicama jeste da treba pokazati respekt prema takmičenju i svim protivnicima. Tokom karijere uvek pokušavam svojim igračima da kažem da nema potcenjivanja. Oni su odigrali izvanredno, puni entuzijazma, imali su odličan procenat šuta za tri poena. Čestitike nama za pobedu, a njima na borbi", rekao je Šakota.

Naravno, svi na početku karijere ili kada igraju protiv "većih" osećaju veću želju za pobedom nego inače.
"Nešto čovek nauči na tom dugom putu, a to je da svako može da igra i da ubaci koš. Možda to mogu i ja sada. Priznajem entuzijazam i želju, igrači moraju da znaju sve to. Na početku kada sam igrao, uvek sam osećao tu neku želju i entuzijazam kada sam igrao protiv jačih od sebe".

Crvena zvezda već duže vreme ima određenih zdravstvenih problema, pa je Dragan Šakota pokušao da iskontroliše minutažu i sačuva snagu za naredne utakmice.
"Braun je vukao povredu zgloba, ali jeste delimično i zamor. Nama je problem bio Dženkins, koji je imao problema ovih dana. To sve kruži i jedan je veliki problem. Gledali smo da iskontrolišemo minutažu, ali nam nedostaju bekovi. Šta da radimo, ako smo ga poštedeli danas, nadam se da nije neki problem".

Za kraj, strateg Zvezde se dotakao i prelaska Ognjena Kuzmića i Filipa Čovića u redove FMP-a.
"Mi već duži period imamo 18 igrača na treningu i to je bilo logično, duže smo razmišljali o nekim promenama. Posle nesreće koja mu se desila, u situaciji je da nije bio moguće da se potpuno opravi. Mi faktički i ne treniramo, imamo putovanje i oporavak. Nismo videli neke pomake, ovde možemo da vidimo šta će da bude za sledeću godinu, da se na miru pripremi za sve", zaključio je Šakota.

Medijima se obratio i prvotimac Crvene zvezde, Ognjen Dobrić, koji ističe da je njegov sastav meč prelomio u drugoj deonici.
"Malo smo lošije otvorili utakmicu, ali smo u drugoj četvrtini nametnuli naš ritam i održali do kraja utakmice. Puštali smo ih na neke otvorene šuteve, da igraju kako oni znaju, ali smo uspeli da ih ograničimo. Imamo dan da se odmorimo, spremimo za naredni meč polufinala", rekao je Dobrić.

Foto: Star Sport

×