{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije otputovala na EP koje se pdržava od 15. do 23. jula
Sa osmehom na Krit
"Selektor Vladimir Đokić"

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je danas na Evropsko prvenstvo koje se od 15. do 23. jula održava na Kritu.

Juniori Srbije igraće u D grupi sa selekcijama Italije, Španije i Slovenije, a na spisku selektora Vladimira Ðokića je 12 košarkaša: Stefan Ðorđević, Boriša Simanić (Crvena zvezda), Miloš Glišić (Vršac), Slobodan Jovanović, Vanja Marinković, Nikola Tanasković (Partizan), Stefan Kenić (Smederevo 1953), Novak Musić, Nemanja Kapetanović (Mega Bemaks), Stefan Peno (Barselona), Aleksa Stepanović (Spars BiH) i Nikola Rakočević (SAD).

"Raduje me da su igrači nasmejani, sa mnogo motiva i optimizma krećemo na Evropsko prvenstvo. Imali smo problema sa Stefanom Kenićem zbog povrede. On je veoma važan igrač za ovaj tim, pa smo zato rešili da ga povedemo jer verujemo da da će se potpuno oporaviti i moći da nam pomogne", istakao je selektor Ðokić. Iako sistem takmičenja dozvoljava kikseve u prvoj fazi šampionata pošto svih 16 selekcija ide u osminu finala, Ðokić uverava da neće biti kalkulacija.

"Šampionat praktično počinje od osmine finala, ali nama je važna svaka utakmica. Premijerna zbog samopouzdanja, druga i treća zbog boljeg mesta u grupi i eventulano lakšeg protivnika kad krene nokaut faza. Očekujem veoma izjednacen šampionat jer izrazitog favorita nema. Najvažnije je da smo dobro spremili da pružimo maksimum i što bolje reprezentujemo srpsku košarku", zaključio je Ðokić.

Reprezentacija Srbije prvi meč na turniru igra protiv Italije u subotu od 20:15, dan kasnije rival je Slovenija od 15.45, a u ponedeljak Španija od 20.15.

(foto: Starsport)

×