{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Rodrigez: Ne razmišljam o odlasku iz Armanija

/ Izvor: mozzartsport.com
Španac se slaže sa odlukom o prekidu italijanskog šampionata
Rodrigez: Ne razmišljam o odlasku iz Armanija

Kako stvari stoje, Serhio Rodrigez ne planira da se "seli" iz Milana. Iskusni španski košarkaš je došao u Olimpiju prošlog leta, kada je potpisao ugovor na tri godine. Prethodno je sa ekipom CSKA iz Moskve osvojio titulu u Evroligi, a deo karijere proveo je i u najjačoj ligi na svetu.

Što se tekuće sezone tiče, imao je fantastičan prosek od čak 13 poena po utakmici u Evroligi (na 21 od 28 susreta je bio dvocifren), a uz to je dolazio do 2,3 skoka i 5,4 asistencija. Zbog svega toga, kaže da ne planira da napušta Lombardiju.
"Ne razmišljam o narednoj destinaciji. U glavi mi je samo Milan. Preostale su još dve godine iz ovog ugovora i mislim da klub i grad imaju neverovatan potencijal. Srećan sam ovde", ističe Rodrigez.

Ovo je drugi put da Serđo Rodrigez sarađuje sa Etoreom Mesinom tokom svoje duge karijere. Prethodno su zajedno bili pre ravno deset godina u Real Madridu, što je bila prva sezona Španca u Evropi nakon nastupa u NBA ligi.
"Mesina je bio u NBA ligi, potom u CSKA... Ima fantastičnu viziju svega. Mnogo je napredovao, što je posledica povećanog iskustva. Srećan sam što mogu da radim sa njim na dnvenom nivou, što mogu da učim od njega i da delim sve dobre stvari. I na terenu, a i van njega, ove sezone smo se odlično slagali. On je trener koji odlično razume igrače i sa kojim je izuzetno prijatno raditi".

Za kraj, Rodrigez ističe da se slaže sa otkazivanjem italijanskog nacionalnog šampionata, jer je još nesigurno u kom smeru će se sve razviti.
"Mislim da je to bila dobra odluka, jer smo presekli sa svim nesigurnostima, zbog kojih su dani psihički bili teži. Uvek postoji briga kada ne znate kakvi su vam ciljevi, niti da li ćete uopšte moći da igrate", zaključuje Rodrigez.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×