{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ritas poslednjom serijom slomio Monako u klackalici

/ Izvor: mozzartsport.com
Konstantno su dva tima bila u samo nekoliko poena, ali tim Saše Obradovića nije izdržao - 80:75
Ritas poslednjom serijom slomio Monako u klackalici

Nije izdržao Monako Saše Obradovića na gostovanju Ritasu u okviru trećeg kola TOP 16 faze Evrokupa. Bila je to klasična rezultatska klackalica, nijedan od dva tima nije uspevao da napravi veću razliku, a u poslednjim minutima je Ritas povezao sedam poena i dobio meč - 80:75.

Terel Holovej je dao 13 poena, sa 12 ga je pratio Pako Kruz, dok su po 11 dali Sirvidis i Butkevičijus. Klasična ujednačena partija Ritasa.

Monako je sve vreme živeo na plećima dvojice igrača- Džalil Obrajan je dao 23 poena, a Noris Kol 21. Međutim, bio je timu iz Kneževine potreban još neki raspoložen pojedinac.

U suštini gledali smo tokom celog toka utakmice vrlo izjednačenu borbu. Nijedna od ekipa nije imala veću prednost od šest poena i to je činio Ritas tokom treće i četvrte deonice, ali je Monako uspevao da se vrati i uvede utakmicu u vrlo neizvesnu završnicu.

Praktično je utakmica konstantno bila na dva do tri poena prednosti jedne ili druge ekipe, nije bilo nekih velikih serija, već je bilo jako izjednačeno, pa zato i ne čudi što se sve rešavalo u poslednjim minutima.

Ritas je u poslednjoj deonici napravio razliku i poveo sa 71:65, ali je Monako odmah odgovorio i mic po mic stigao do izjednačenja pri rezultatu 73:73.

Međutim, Ritas je imao taj poslednji nalet, poslednji atom snage, ubacio je od tog momenta sedam vezanih poena i dobio utakmicu. Jako, jako neizvestan duel. Obradovićev Monako nije izdržao.

GRUPA G

Sreda

Uniks Kazanj - Galatasaraj 94:69
/Mekolum 17 - Vebster 22/

Ritas - Monako 80:75
/Holovej 13 - Obrajen 23/

×