{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Riki Rubio: Odluka o igranju za Španiju je moja, ali neću da se zamerim Juti

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
“Imam veliku želju da igram i jedva čekam poziv od Serđa Skariolo. Tokom godine bio sam ljut što nisam mogao da budem deo kvalifikacija“, priznao je Vili Ernangomez
Riki Rubio: Odluka o igranju za Španiju je moja, ali neću da se zamerim Juti

Mark Gasol je potvrdio, Rudi Fernandez istakao da bi voleo da bude u timu, Pau Gasol ne može da se odazove zbog povrede... Selektor Španije Serđo Skariolo može polako da slaže mozaik za predstojeći Svetski kup u Kini (31. avgust – 15. septembar), jer od svojih igrača već sada dobija željene potvrde da će biti u opticaju za završni turnir.

Poslednji u nizu koji su potvrdili da će biti na raspolaganju Skariolu su Riki Rubio i Vili Ernangomez. Doduše, odlični plejmejker je to uradio s dozom opreza...
“Jako se radujem povratku u reprezentaciju Španije“, rekao je Rubio za Radio Marka, da bi potom istakao:
“Ali, prvo moram da dobijem saglasnost mog NBA tima. O tome ću moći da razgovaram kada to klub bude hteo jer, ako je istina da je na igraču da donese odluku o tome da li će igrati za reprezentaciju, ne želite da imate loše odnose s novim klubom“, priznao je Riki Rubio.

Svojevremeno jedan od najtalentovanijih košarkaša Evrope je leta 2017. promenio klub i dres Minesote zamenio Jutinim. Imao je solidnu godinu u timu iz Solt Lejk Sitija, a prosečno je beležio 13 poena, šest asistencija i četiri skoka na 68 utakmica.

Vili Ernangomez je potvrdio da samo čeka poziv od selektora.
“Imam veliku želju da igram i jedva čekam poziv od Serđa Skariolo. Tokom godine bio sam ljut što nisam mogao da budem deo kvalifikacija. Iskreno, želim da idem u Kinu, da se izborim za mesto u timu i pokažemo da smo ozbiljni kandidati za medalju“, izjavio je košarkaš Šarlota, koji je u sezoni za nama beležio sedam poena i pet skokova u proseku.

Španija će se u Kini takmičiti u Grupi C zajedno s Iranom, Portorikom i Tunisom, a u drugoj fazi ukrstiće se sa grupom u kojoj je Srbija.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×