{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Realov „Sergeant Swat”: Laso mi je rekao da ne ubijam leptire, već ošamarim loptu! Nedović je mnogo nezgodan jedan na jedan

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Edi Tavares je obeležio mesec za nama
Realov „Sergeant Swat”: Laso mi je rekao da ne ubijam leptire, već ošamarim loptu! Nedović je mnogo nezgodan jedan na jedan
Pretpostavljate šta će uslediti

Već smo pisali kako je Edi Tavares obeležio mesec za nama u Evroligi, a ta ista Evroliga ga je “nagradila” s intervjuom, kao igrača koji je mnogo toga pokazao.

Tavares je u Realu dobio nadimak "Sergeant Swat". Dao mu ga je niko drugi do Džo Arlaukas. Nadimak je prilično prikladan za nekog ko ne da udara banane, nego bukvalno odalami loptu tom prilikom. A i ovo "Swat" može da znači da je deo specijalnih jedinica. Ima dvojako značenje...

I to se Tavaresu baš dopada...
"Da, baš mi se sviđa! Ja ne blokiram šuteve, ja ih šamaram. U predsezoni sam se osećao pomalo teško, a Pablo Laso mi je rekao da prestanem da ubijam leptire već da podignem ruke i skačem kako treba. To je idealan nadimak za mene zato što ja ne udaram blokade, već mnogo puta samo odalamim loptu", kaže centar Real Madrida.

Nagrada za najboljeg igrača meseca mu mnogo znači…
"To znači da radim dobro i da tako treba da nastavim. Ponosan sam što sam dobio tu nagradu, bio je to jedan od mojih ciljeva. Ako mi ne dodaju loptu, ja kao centar nisam niko. Zavisio bih od ofanzivnih skokova, tako da hvala saigračima", rekao je Tavares.

Real je u oktobru u Evroligi imao skor 4-0. Da li to što Kraljevski klub brani titulu daje dodatni pritisak?
"Da, naravno. Znamo da je Fajnal for jako težak. Hoćemo što više pobeda. To što smo šampioni nosi sa sobom i odgovornisti. Svi su dodatno motivisani protiv nas".

Prokomentarisao je Tavares i meč protiv Olimpije iz Milana. Za oko mu je zapao Nemanja Nedović.
"Majk Džejms i Nemanja Nedović su veoma opasni kada igraju jedan na jedan. Ta dva igrača su jako opasna, ako im date prostor. Jako ih je teško zaustaviti".

Blokade su njegova specijalnost...
"Uvek radim vežbe koordinacije i preskačem kanap. Kao što moj trener kaže - moram da imam vruća stopala. Da se krećem što je brže moguće. To je najvažnije za visoke cente. Mnoge moje blokade dolaze iz drugih šansi. Protivnici me ne očekuju tada".

Ne želite da napadnete u reketu ovog momka…

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×