{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ražnatović o mogućem raspletu u Evroligi, ABA ligi, Evrokupu…

/ Izvor: mozzartsport.com, Večernje novosti
Komentari: 18
“Mislim da je ABA liga napravila veliku grešku što nije dopustila da se odigra poslednje kolo”
Ražnatović o mogućem raspletu u Evroligi, ABA ligi, Evrokupu…

Danas ste mogli da čitate na našem portalu šta o trenutnom stanju u košarci kažu menadžeri Aleksandar Rašković i Zoran Savić, a sada ćemo vam preneti reči i Miška Ražnatovića koje je dao u svojim izjavama za Večernje novosti.

Teme su iste - budućnost regionalne i evropske košarke. Šta će biti sa evropskim ligama, šta će biti sa ABA ligom?

Šta će biti s košarkom zbog COVID-19: Udarni talas tek dolazi i trajaće nekoliko sezona, sledi vreme promena

Da li će se igrati, kakav će biti epilog?

Ima li Ražnatović možda informacije po kakvom modelu bi mogle da se završe sezone u Evroligi i u ABA ligi? Pitanja je mnogo.
"Niko o tome još nije rekao ni reč, mislim da je prerano. Ima ideja individualaca, kao što je ona Krisa Singltona da se na Evrolige primeni model "martovskog ludila", što se sigurno neće dogoditi. Svi čekaju da vide kojim će vremenskim intervalom raspolagati. Mislim da je ABA liga napravila veliku grešku što nije dopustila da se odigra poslednje kolo. Radilo se o dva-tri dana, nije bilo smetnji da se odigra bez prisustva publike kao što je to uradila KLS i prvi put napravila bolji potez od ABA lige. Imali bismo jasnu sliku ko je poslednji, ko ide u baraž i koja četiri tima su u plej-ofu", rekao je Ražnatović za Večernje novosti.

Iz ove perspektive, kakve su šanse da se sezona nastavi?
Direktno je vezano sa tim kako će se ova pandemija razvijati, a to ni ozbiljni autoriteti u svetu medicine ne mogu da kažu. Olimpijske igre su odložene na godinu dana, tako da postoji šansa da se neke elitne lige završe. Moglo bi da se sačeka sa početkom još praktično dva meseca. Onda bi, u nekom ubrzanom ritmu, možda moglo da se odigra do kraja juna ili do prve nedelje jula. Zavisi i od želje da se završi, neke lige su momentalno proglasile kraj. Poslednja koja će se predati je Evroliga, veliki je finansijski gubitak i pokušaće na sve načine da završe sezonu. Samim tim, i neke lige povezane sa njima pokušale bi to da isprate. U prvom redu ACB liga, na kraju krajeva i ABA liga”, kaže Ražnatović za Novosti.

Šta mislite o predlozima nekih klubova ABA lige?
"Ne dopada mi se to što svaki klub koji nešto predloži, shodno svojoj poziciji na tabeli, bazira predlog na onome što njemu najviše odgovara. Zadar predlaže da se sezona ne nastavi i da se, pored toga što je odigrano 21 od 22 kola, poništi kao da se nije igrala, čime bi ostao u ligi. Bilo je i drugih takvih slučajeva. Treba sačekati i doneti najpravilniju odluku".

Predsednik Partizana predložio je da se sezona ne nastavi i trenutno stanje proglasi konačnim u ABA ligi.
"Moguće je i da će doći do toga ako ne bude moglo da se igra ni u julu. Onda postoje samo dve opcije: niko nije šampion ili je šampion prvoplasirani tim, niko ne ispada ili ispada poslednji. Zavisiće od vremenskog okvira, već je bilo predloga da se umesto plej-ofa igra fajnal-for, u Evrokupu fajnal-ejt".

Kakve finansijske posledice može da ima ova situacija po evropske klubove?
Čak i ako ne potraje, posledice će biti dramatične. Ne samo za ovu sezonu, nego i za sledeću. Već pripremam igrače na to da će biti loše leto u smislu potpisivanja novih ugovora, to je realnost. Nadamo se da će se za godinu dana sve vratiti u normalu”.

FOTO: Star Sport©

Najnovije vesti


×