{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Ražnatović o Jokićevoj odluci: Znali smo da će biti tabu tema, sve je rešio telefonski poziv

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
"Razmenili smo mišljenja pre početka sezone i pričali da bi bilo lepo da zaigra na Svetskom prvenstvu", rekao je Jokićev menadžer na RTS-u u emisiji "Oko magazin"
Ražnatović o Jokićevoj odluci: Znali smo da će biti tabu tema, sve je rešio telefonski poziv

Da li će igrati Nikola Jokić na Svetskom prvenstvu ili ne? Bilo je to veliko pitanje na koje smo danas dobili odgovor. Na svu sreću - hoće.

Jokićev menadžer Miško Ražnatović je tim povodom gostovao danas na RTS-u u emisiji "Oko magazin" gde je pričao o odluci Nikole Jokića da zaigra za reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Kini.
"Od kada je došao u Beograd uvek sam vodio u razgovoru sa njegovim bratom Strahinjom. Razmenili smo mišljenja pre početka sezone i pričali da bi bilo lepo da zaigra na Svetskom prvenstvu. Nismo hteli da pričamo do kraja sezone o tome i znali smo da će biti tabu tema. Sve je potrajalo malo duže... Bio je telefonski sastanak, pričali smo sa Nikolom, sa ljudima iz Denvera i došlo se do zaključka da nema smetnji da Nikola zaigra na Svetskom prvenstvu", rekao je Jokićev menadžer Miško Ražnatović.

O propuštenim šampionatima?
"Nije igrao 2017. godine na Evropskom, 2018. nije bilo takmičenja, samo dve kvalifikacione utakmice je propustio koje niko nije igrao od većih igrača u NBA. Jedan dečko je propustio jedno prvensto pred zadnju godinu ugovora. Takav animozitet i takvi komentari, to je zaista... čudno".

Mnogi su navijali za Denver u NBA ligi?
"Slažem se. Imamo našeg na najvišem nivou i onda se to sve zaboravi", kaže Ražnatović.

Popularnost Jokića u SAD?
"Mnogo se promenilo u psolednja tri meseca. Ovo što je odigrao u plej-ofu je dupliralo popularnost u odnosu na sve prethodno i na Ol star gde nije imao najveću ulogu. Pretekao je Embida. Mnogi su otkrili Jokića i popularnost je zaista velika sada".

Uporedio je Ražnatović košarku i fudbal.
"U fudbalu je važno da agenti svašta pokušavaju čak i na granici dozvoljenog da igrači budu u reprezentaciji. To su velike smotre i pijace. U košarci je suprotno. Igranje za reprezentaciju je minus, a ne plus u tržištu i ceni. Nebrojeno puta se dogodi kod potpisivanja ugovora da igrač mora da bude od prvog dana priprema. Prednost dobijaju oni koji će proći cele pripreme".

Šanse reprezentacije Srbije koja ima pravi Drim tim, tačnije selektor Aleksandar Đorđević?
"Ako bude bio treći svi će biti poluljuti. Srbija ovo nije imala. Imamo petoricu igrača iz NBA koji igraju i bar petoricu iz Evrolige. Podseća sve na devedesete godine. Objektivno se nadam da će i ta utakmica sa Amerikancima u finale izgleda drugačije nego u Riju".

Šta se dešava u ABA ligi, budžeti Zvezde i Partizana za predstojeće leto?
"Nisu krenuli još, 90% tržišta u Evropi još nije počelo. Oba tima će biti ambiciozna, Partizan je i u trci za vajld kard. Ove godine ako Alba ode u finale Nemačke nema previše kandidata. Partizan je jedan od njih, možda ih ima najviše tri. Šansa postoji. Čak iako ne bude u Evroligi, ubeđen sam da će imati veoma dobar tim i u Evrokupu može daleko".

Olimpijakos u ABA ligi? Da li je realno?
"Nemoguće je da se izvede. Kada bi ušao Olimpijakos i još jedan tim, to bi bilo nemoguće zbog kalendara. Pokušao sam svima da objasnim. Sada da dođu i kažu dajemo 10.000.000 evra nemoguće je naći termine. A i nije dobar koncept da jedna ekipa igra za slavu, a ostali za živu glavu", zaključio je Ražnatović.

Foto: Reuters

×