{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Raspad sistema u hrvatskoj košarci: Igrači se alkoholisali posle poraza od Litvanije

Komentari: 10
To je, između redova, potvrdio i Dino Rađa
Raspad sistema u hrvatskoj košarci: Igrači se alkoholisali posle poraza od Litvanije

Hrvatsku košarku potresa skandal posle optužbi da su pojedini košarkaši tugu posle serije poraza u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo gasili - alkoholom.

Hrvati su u poslednje dve utakmice u kvalifikacijama poraženi od Litvanije i Poljske, uprkos tome što su imali nekoliko NBA igrača u timu, posle čega su im šanse da se nađu u Kini minimalne.

Naravno, kada ne ide, u javnost obavezno ispliva i prljav veš, pa tako hrvatski mediji pišu kako su  pojedini reprezentativci viđeni u kafiću nekoliko sati pre utakmice sa Italijom, dok su tugu posle poraza od Litvanije utapali u alkoholu.
„Stvarno ne znam. Nakon utakmice sedeli smo Stojko i ja i ne znam šta su oni radili. Istina je, izašli su van iz hotela, ali jesu li bili pijani ili ne, ne znam. Na kraju, nisam ja policajac da ih proveravam. Ako oni sami nemaju osećaj odgovornosti i za ono što se sme, a šta ne, tu im ja ne mogu pomoći. Ono što mogu reći, to je da od danas više nema popuštanja nikome. Za alkohol je uvedena nulta stopa tolerancije", rekao je Dino Rađa, čelnik Košarkaškog saveza Hrvatske.

"Index.hr" prenosi da problemi u hrvatskoj košarci nisu od juče. Haos, nedisciplina, međusobni animoziteti i zabijanje noževa u leđa obeležili su hrvatsku košarkašku reprezentaciju još od 1996. kad je na Olimpijskim igrama u Atlanti krenuo stravičan pad nekad najpoznatijeg hrvatskog sportskog brenda.
Naravno da će moći popiti pivo nakon utakmice, ali bilo kakvo alkoholisanje u reprezentaciji više ne dolazi u obzir'', poručio je Rađa u izjavi za hrvatski portal.

Hrvatska posle osam utakmica zauzima poslednje mesto u grupi J sa tri pobede i pet poraza, dok je prva iznad crte Poljska sa skorom 4-4.

Najnovije vesti


×