{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
"Mislim da je 39 godina sasvim pristojno vreme da se prestane", kaže bivši centar reprezentacije, Crvene zvezde, Partizana
Raško Katić u penziji

Raško Katić je rešio da kaže - dosta. U razgovoru za Basketballsphere istakao je da je rešio da završi karijeru i da se malo više posveti porodici. Ima 39 godina i vreme je za tako nešto.

U dugačkoj karijeri igrao je za brojne ekipe kao što su Zastava, Crvena zvezda Itu, Ergonom, Valter Tajgers, Hemofarm, Partizan, Saragosa, Ostende i Šarlroa.
"Ove godine sam odlučio da definitivno prekinem profesionalnu karijeru. To je bilo uslovljeno raznim faktorima, ponajviše činjenicom da imam trojicu sinova, od kojih dvojica idu u školu i nemam više snage, a ni želje da menjam sredinu i krećemo sve iznova. Mislim da je 39 godina sasvim pristojno vreme da se prestane", rekao je Katić za sajt Basketballsphere.

Bio je igrač koji je prelazio iz jednog u drugi, pa u treći, odakle se vratio u prvi najveće rivale u srpskoj košarci. Iz Hemofarma je otišao u Partizan, a onda se direktno vratio u Zvezdu.
"Nikada, apsolutno nikada, nisam osećao nikakav strah. Kada sam dobio poziv menadžera sa ponudom Partizana, bio sam iznenađen zbog prethodne turbulentne sezone i okršaja između ta dva tima, međutim nikada uplašen. Prijalo mi je što jedan tako ozbiljan tim, evroligaški, sa takvom istorijom želi mene u sastavu. Kasnije, kada sam odlučio da pređem u Crvenu zvezdu, ne mogu da kažem da sam imao većih neprijatnosti, sve je to bilo u granicama uzavrele krvi koju naš narod poseduje. Razumem strast i poštujem je, samo ne treba preći u fanatizam".

Prisetio se Katić i reprezentacije i Španije 2014. godine.
"Celokupne dve godine kada sam nastupao za reprezentaciju su za mene više nego značajne. Ja sam Srbin, Šumadinac i za mene je jako bitno da na neki način mogu da služim zemlji. Srebro je bilo početak dominacije Srbije. I za mene predstavlja neverovatnu čast i sreću što sam bio deo toga".

Ima li nešto što Raško nije uspeo da ostvari u karijeri, za čim žali?
"Ima. Najteže mi je pao poraz od Partizana u ABA ligi u finalu u Laktašima, ne zbog činjenice da sam igrao u protivničkom timu pa zbog neke osvete, jer toga stvarno nije bilo ni u tragovima, već zbog činjenice da smo na poluvremenu vodili i imali jako dobru situaciju. Taj poraz mi je definitivno ostao urezan kao najteži".

FOTO: Star Sport

Najnovije vesti


×