{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Priština šalje pismo namere u ABA ligu: Imamo budžet od 500.000 evra i biće još veći, uvek punu halu, ali Zvezda i Partizan ne daju...

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 103
”Ako ne možemo u Jadransku ligu, možemo i u ABA 2 prvo, ali malo ko bi mogao da nam parira”
Priština šalje pismo namere u ABA ligu: Imamo budžet od 500.000 evra i biće još veći, uvek punu halu, ali Zvezda i Partizan ne daju...

Prašina još se nije slegla posle završenog finala Jadranske lige i neuspelog neformalnog sastanka u organizaciji predsednika Budućnosti Dragana Bokana, a iz južne srpske pokrajine stižu poruke koje bi ponovo mogle da uzdrmaju odnose unutar regiona.

U danima kada se sve glasnije priča o želji Olimpijakosa da uđe u Jadransku ligu, još jedan klub istakao je jasnu nameru da se uključi u ovo društvo - košarkaški klub Priština. Predsednik ovog tima Blerand Stavileci najavljuje da će u narednim danima podneti novi zahtev za uključenje u Jadransku ligu, što je tema koju dosad niko nije ozbiljno shvatao. Kaže, pre dve godine su Prištinu na putu ka ABA društvu sprečili beogradski večiti rivali...
“Pre dve godine smo obavili razgovor s direktorom ABA lige Krešom Novoselom, bio je to otvoren razgovor i sve države koje su stvorile ABA ligu, izuzev Srbije i BiH, bile su pozitivne oko ideje da se priključimo ABA ligi”, rekao je Stavileci za Sportske novosti i dodao:
”Problem je, jasno, politički, jer Zvezda i Partizan, a posebno Zvezda, sve to gledaju na političkoj osnovi. A naš je stav da to nije ideja”.

Pokušao je kontroverzni biznismen da objasni aktuelnu situaciju u regionu i uporedio je s dešavanjima u nedavno završenoj finalnoj seriji Jadranske lige...
”Znamo dobro koliko je problema imao ovaj region, znamo kakvih je problema imala Hrvatska sa Srbijom, ali budućnost je ispred nas, a sport je prilika da sve te nesuglasice koje su bile preskočimo. Sport je najlakši za prenošenje poruka, a iako tu sada nema naših klubova, Srbija i dalje sve gleda kroz prizmu politike, što smo imali primer videti i u finalu ABA lige. Ono je bila katastrofa, za sve ljude koji su ono gledali, ja trideset godina pratim košarku i nikada nisam ništa slično video na parketu, kao uoči te pete utakmice finala”.

Stavileci je otkrio da je budžet kluba trenutno 500.000 evra, ali da bi značajno mogao da poraste u narednom periodu, kao i da je dvorana uvek puna.
”Imamo ugovore sa sponzorima, s najozbiljnijim kompanijama koje žele da ulažu u sport, koji prepoznaju u našoj ideji zajedničke ciljeve. U slučaju da zaigramo ABA ligu, ili Ligu šampiona, mislim da bismo bez problema naš proračun udvostručili. Iza nas stoji grad Priština, publika nam je vatrena, imamo dvoranu u koju stane 3000 navijača, s teleskopima i 3500 navijača...”

Upitan da li će Priština do sednice Skupštine Jadranske lige zakazane za 24. maj poslati dokumentaciju potrebnu za apliciranje, usledio je odgovor:
”Još pre dve godine mi smo napravili sve što je od nas zahtevano, pisali smo pisma, pružali informacije, a to ćemo napraviti i sada. Osim tog pisma namere, mi ćemo dostaviti sve potrebne materijale, dokumente. I naši su pogledi isključivo sportski, mi na to ne gledamo iz prizme politike. Tako da što se nas tiče, mi smo spremni, u sledećim danima ćemo povući neke poteze, a voleli bismo da se na nas gleda isključivo kroz sport, ne kroz politiku”, kaže Stavileci za Sportske novosti.
Najavljuje da bi Priština imala “rekordnu gledanost” ako bi ušla u ABA ligu...
”Uostalom, pratimo ABA ligu, vidimo i da se neke utakmice igraju u dvoranama koje su manje od naše, a nisu niti pune, a ja sam, recimo, siguran da kad bi Priština ušla u ABA ligu da bi ona imala rekordnu gledanost. I bila bi to dobra poruka, dobra reklama i za sve, ali i za samu ABA ligu”.

Prvi čovek Prištine kaže da mu ne bi smetalo ni da se njegov klub takmiči u ABA 2 ligi.
”Pratili smo i ABA 2 lige unazad dve sezone i mi nećemo biti ti koji će kršiti pravila. Ako ne postoji druga opcija, spremni smo krenuti i kroz ABA 2 ligu. Iako, jasno je da je to takmičenje nešto slabije, jer ako je nekada bilo upitnika oko toga kakvog je kvaliteta Priština, mi smo ove sezone pokazali da možemo igrati s jakim ekipama evropske utakmice, pa mislim da bi samo jedna ili dve ekipe iz ABA 2 lige pružili jednaki kvalitet nama. Ali, ako su to pravila, mi ćemo ih poštovati, samo želimo ravnopravan odnos”.

Foto: MN Press

Najnovije vesti


×