{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Pripreme za Mundobasket – presek stanja: Srbija preskočila Amere!

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 3
Lep podvig Orlova pred poslednju nedelju priprema za Mundobasket
Pripreme za Mundobasket – presek stanja: Srbija preskočila Amere!

Kineska publika u Šenjangu jedva je dočekala da vidi svoje heroje i idole Bobana Marjanovića i Nikolu Jokića, a posle sedam naređanih pobeda od starta priprema Srbija će u poslednjem mini-ciklusu imati još tri provere koje će predstavljati uvod u ono što sledi poslednjeg dana avgusta – utakmica protiv Angole i početak Mundobasketa.

Iako oslabljeni zbog povreda Miloša Teodosića i Dragana Milosavljevića, ali i teko oporavljenog Vladimira Lučiča, Orlovi su u Atini prethodnog vikenda pokazali dominantnu igru i uvezali pobede nad Turskom, Italijom i Grčkom, koja je u javnostima imala prilično jak odjek.

Zbog toga je na zvaničnom sajtu FIBA osvanula tradicionalna rubrika „Power Rankings“, autora Igora Ćurkovića, koja zapravo predstavlja svojevrstan presek urađenog tokom sedmice za nama, po posebnoj i nimalo lakoj formuli.

U prošlom izdanju prvo mesto zauzela je selekcija SAD, druga je bila Srbija, a treća Grčka. Ove sedmice imamo veliku promenu na vrhu – Orlovi su preskočili Amere, Grci su pali na pet, Španci skočili na treće mesto ove liste.

Razlog zašto je Srbija na prvom mestu vrlo je jednostavan – igra dominantno i bez greške. Evo i objašnjenja.
“Kada tim:
a) Pobedi Grčku u Grčkoj; 
b) Pobedi Grčku u Grčkoj, sa Janisom Adetokunbom, aktuelnim MVP NBA lige;
c) Pobedi Grčku u Grčkoj, sa Janisom Adetokunbom, aktuelnim MVP NBA lige pre 18.000 protivničkih navijača. 
d) Pobedi Grčku u Grčkoj, sa Janisom Adetokunbom, aktuelnim MVP NBA lige pre 18.000 protivničkih navijača, dok Nikola Jokić i Miloš Teodosić nisu u timu;
I kada se sve ovo spoji, onda ste zaista broj jedan“
, napisao je Igor Ćurković.

Što se tiče SAD, objašnjenje je sledeće:
“Izgleda čudno kada je SAD na drugom mestu. Ali, nije toliko do njih što su pali, već što je broj jedan dobio nagradu za njihove igre tokom leta. SAD će i dalje biti ekipa koju treba nadigrati u Kini, bez obzira na to šta ovaj tekst kaže. Takođe, SAD nikada nije osvojio Svetski kup na tlu Azije. Bili su peti na Filipinima 1978. i treći u Japanu 2006. godine. Osim toga, nikada niko nije uzeo tri Mundobasketa zaredom“.

Kompletan tekst možete pročitati OVDE.

 

Najnovije vesti


×