{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Printezis donirao dva transportna respiratora za bolnicu iz rodnog grada

/ Izvor: mozzartsport.com
Iskusni grčki košarkaš se uključio u borbu protiv virusa korona
Printezis donirao dva transportna respiratora za bolnicu iz rodnog grada

Grčka vodi veliku borbu sa širenjem virusa korona na svojoj teritoriji. Zaključno sa današnjim danom 1.613 osoba zaraženo je ovim opakim virusom, dok je od posledica izazvanih COVID-19 virusom preminulo ukupno 59 osoba.

Stoga su se brojne poznate ličnosti, organizacije i sportisti u ovoj državi aktivno uključili u borbu protiv virusa korona i donacijama pomogli zdravstveni sistem, kako novčano, tako i kupovinom neophodne zdravstvene opreme. Grčka je takođe uvela brojne restriktivne mere koje se tiču kretanja i okupljanja.

Poslednja u nizu donacija je ona koju je načinio Jorgos Printezis. Košarkaš Olimpijakosa opredelio je dva transportna respiratora za bolnicu u svom rodnom Sirosu, čime je faktički duplirao kapacitete u ovom zdravstvenom centru.

Načelnici bolnice su se u saopštenju javnosti zahvalili grčkom asu i istakli da se nadaju da će data donacija pomoći da se spasi još veći broj ljudskih života koji su ugroženi širenjem opakog virusa COVID-19. Veliki broj volontera već pomaže rad ovog centra.

Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×