{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Priđoni, Rakočević, Noćioni, Skola... Oberto ili Spliter?

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 4
Bira se idealna petorka
Priđoni, Rakočević, Noćioni, Skola... Oberto ili Spliter?

U doba korone su stala sva sportska takmičenja, a klubovi, sportisti i navijači su se našli u čudnoj situaciji da su udaljeni jedni od drugih. Bez sporta i sa viškom slobodnog vremena, mnogi su došli na ideje o raznim izborima i anketama, pa su tako i u španskoj Baskoniji rešili da izaberu najbolji petorku u istoriji kluba.

Baskonija je preko profila na društvenim mrežama započela anketu za izbor najbolje košarkaša na svakoj poziciji.

Kerenuli su od plejmejkera i tu je izabran slavni Argentinac Pablo Priđoni. Za Baskoniju je igrao od 2003. do 2009, a potom i poslednju sezonu u karijeri 2016/17. Ukupno je za klub iz Vitorije odigrao 470 utakmica i osvojio brojna klupska i individualna priznanja

Na poziciji beka šutera je izabran naš bivši reprezentativac Igor Rakočević. U Baskoniji je proveo tri sezone, osvojio sva tri trofeja u španskoj košarci, dva puta bio najbolji strelac sezone u Evroligi, a jednom najbolji strelac španske lige. Za baskijski klub je odirgao 192 utakmice.

Treći igrač u idelanoj petorci je Andreas Noćioni. Došao je iz Argentine kao anonimus, a kroz tri mandata je ukupno u Baskoniji proveo sedam sezona, osvojio titulu i dva Kup kralja, bio MVP španske lige i ukupno upisao 315 utakmica za Baskoniju.

Na poziciji krilnog centra je očekivano izabran legendarni Luis Skola. Blistao je u periodu od 1998. do 2007. godine igrajući za Baskoniju uz dve sezone na pozajmici u Hihonu. Osvojio je titulu šampiona Španije, tri Kupa kralja, tri Superkupa Španije... Ukupno je odigrao 426 mečeva za Baskoniju i smatraju ga najvećom legendom kluba.

Ostalo je još da se izabere centar, a velika je verovatnoća da će i on biti Argentinac. U pitanju je Fabrisio Oberto koji je u klubu proveo dve sjajne sezone i osvojio duplu krunu. Konkurencija mu je brazilski centar Tijago Spliter koji je član Baskonije bio deset godina.

Van idealne petorke su ostali igrači poput Manuela Kalderona, Marselina Uertasa, Horhea Garbahose, Fernanda San Emeterija, Valtera Hermana, Mirze Teletovića, Zorana Planinića, Džima Bilbe, Tomasa Ertela, Joanisa Burusisa, Adama Hange, Davisa Bertansa, Simasa Jasaitisa, Arvidasa Macijauskasa, Sauliusa Stombergasa, Predraga Drobnjaka, Miroslava Berića, Nemanje Bjelice, Dejana Tomaševića, Gorana Dragića, Elmera Beneta, Rašarda Grifita, Majka Džejmsa, Šejna Larkina, Pita Majkla, Drua Nikolasa, Džejmsa Singltona...

(FOTO: MN Press)

Najnovije vesti


×