{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Predsednik CSKA: Optimističan scenario da se Evroliga nastavi krajem juna ili početkom jula

/ Izvor: mozzartsport.com
Ruski čelnici podeljenih mišljenja oko nastavka sezone u najjačem košarkaškom takmičenju u Evropi
Predsednik CSKA: Optimističan scenario da se Evroliga nastavi krajem juna ili početkom jula

Virus korona prekinuo je sva profesionalna sportska nadmetanja u Evropi. Tačnije, veliku većinu, pošto sport još odoleva samo u Belorusiji i Švedskoj. Najjača košarka na Starom kontinentu nije bila lišena odlaganja, pa svi sa nestrpljenjem iščekuju kraj pandemije i povratak u normalne životne tokove, a samim tim i završetak započete sezone u Evroligi.

Mišljenje o aktuelnom pitanju za početak je dao predsednik CSKA iz Moskve, Andrej Vatutin, koji veruje da bi takmičenje moglo da se nastavi u junu ili početkom jula. Kako bi to bilo moguće, program će morati da bude zgusnut i veliki broj utakmica će morati da se odigra u kratkom vremenskom periodu.
"Skoro svi evropski sastavi su rastavljeni zbog pandemije virusa korona. Biće potrebno vreme da se sve vrati u normalu, da se ponovo uspostavi vazdušni saobraćaj između zemalja i da se igrači vrate u klubove. Ako ćemo optimistično, to bi sve moglo da se uradi u junu i julu, tako što će se zgusnuti kalendar. Bilo kako bilo, velika većina nacionalnih liga je već proglasila kraj", ističe Vatutin.

Iz Zenita takođe stiže optimističan glas. Predsednik ovog kluba, Aleksandar Cerkovni, ističe da će tim iz Sankt Peterburga u punom sastavu dočekati završetak sezone u Evroligi.
"Konstantno smo u kontaktu sa čelnicima lige. Diskutujemo o različitim opcijama i pratimo razvoj događaja. Dali smo mogućnost svima koji su želeli da se vrate u rodne gradove, ali svi oni su spremni da se vrate kada restrikcije budu ukinute. Ako se javi mogućnost da se sezona završi u junu, nećemo imati problema sa tim. Zenit će reagovati na adekvatan način", rekao je Cerkovni.

Sa druge strane, predsednik Himkija iz Moskve, Pavel Astakov ne misli da će sve leći na svoje mesto do juna.
"Prema stvarima koje čujemo na vestima, veliki je broj novozaraženih u svim evropskim zemljama, uključujući Rusiju. Situacija samo postaje gora. Kako eksperti tvrde, još nismo prošli vrhunac epidemije. Tako da ne znam kako to Evroliga planira da završi sezonu. Šta ako ne bude moguće da gledamo završnicu? Bilo bi logično da zadržimo učesnike. Kako neko može biti izbačen iz turnira ili neko novi biti primljen, ako ova sezona nije ni okončana?", zapitao se Astakov.

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×