{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Predsednik Cedevita Olimpije jasan: Jako mala šansa da se ABA liga nastavi

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 10
Čelni čovek Zmajeva ističe da se njegov tim polako priprema za narednu sezonu
Predsednik Cedevita Olimpije jasan: Jako mala šansa da se ABA liga nastavi

U danima kada iščekujemo šta će se desiti sa nastavkom sezone u ABA ligi koja je prekinuta zbog pandemije virusa korona, čelnici Cedevita Olimpije su tokom jučerašnjeg i današnjeg dana povukli dva neočekivana poteza. Prvo su raskinuti ugovori sa Maikom Cirbesom, Andrijom Stipanovićem i Filipom Krušlinom, da bi pre samo nekoliko sati ista sudbina zadesila Domena Bratoža i Dominika Artisa.

Sve to povuklo je određena pitanja da li Slovenci možda znaju nešto što ostalo ne znaju. Odgovor na to pitanje delimično je u izjavi za Sport Klub dao čelni čovek Cedevita Olimpije, Davor Užbinec.
"Vidim da je odluka o raskidu saradnje sa petoricom igrača izazvala veliku medijsku pažnju, ali sa druge strane, smatramo da je to realno i ekonomsko razmišljanje. Naime, veliko je pitanje da li će ABA liga biti nastavljena, a svima koji su objektivni i realni, jasno je da su šanse jako, jako male. Samim tim, svesni da nas u narednoj sezoni očekuju veliki finansijski problemi, kao i sve ekipe posle pobede nad koronavirusom, u koju verujem, neizostavno sledi ekonomska kriza, odlučli smo da finansijski zatvorimo ovu sezonu i da polako počnemo sa stvaranjem osnove za narednu. Veliko je pitanje kakve će biti mogućnosti glavnih finansijera kluba kada prođe ova zdravstvena pošast", istakao je Užbinec za ovaj portal.

Kaže da bi Ljubljaničani, u slučaju da se sezona ipak nastavi, odigrali preostalu utakmicu ili utakmice sa sastavom koji bi u tom trenutku imali na raspolaganju.
"U slučaju da ABA liga donese odluku da se šampionat nastavi, a ponavljam, zaista su neverovatno male šanse da se tako nešto dogodi, jer se kraj pandemije ne nazire, odigrali bi završnicu sa postojećim igračkim kadrom, jer je zdravlje građana i sportista na prvom mestu. Tačnije, rečeno je uvek i bilo", zaključio je Užbinec razgovor za Sport Klub.

Podsetimo, slovenačka liga je još ranije tokom marta donela odluku da stavi tačku na aktuelnu sezonu i da je proglasi gotovom bez šampiona. Videćemo koji će smer nakon svega slediti ABA liga.

Foto: MN Press

Najnovije vesti


×