{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Predsednik ABA lige: Bojim se da ne izgubimo i ovo jedno mesto u Evroligi, ugovor nam ističe naredne godine

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 64
"Mene ne bi čudilo da čelnici Evrolige, nakon svega što se dešavalo, kažu: “Hvala vam na svemu, ali doviđenja i prijatno. Sa takvim ponašanjem nam niste potrebni"
no_image.png

Mnogo bure i u Beogradu i u Podgorici, finalna serija puna incidenata, visok napon i pobeda Crvene zvezde. Tako možemo da sažmemo sve što se događalo u borbi za trofej ABA lige i ulazak u Evroligu. Posle toga se nastavilo ratom saopštenjima, a danas je došlo i do najava da će Dragan Bokan i Budućnost organizovati nezvanični sastanak sa klubovima, ali da će to proći bez srpskih klubova.

O aktuelnom stanju u košarci na Balkanu pričao je i Igor Dodik, aktuelni predsednik ABA lige.
Razgovarao sam nekoliko puta sa Draganom Bokanom i Nebojšom Čovićem. Svi znamo šta se dešavalo i prošle sezone u finalu i zbog toga sam imao nameru da predupredim neke stvari kako se istorija ne bi ponovila. Dragan Bokan je u samom početku bio za neku vrstu dogovora, da se spuste tenzije, međutim Nebojša Čović je to odbijao. Nakon toga, svaka sednica Skupštine ABA lige, na kojoj su oni bili prisutni, pretvarala bi se u lakrdiju i njihov lični obračun koji bi trajao satima. Lično sam morao da prekinem jednu takvu svađu između njih dvojice, čak i da ih upozorim da će morati da napuste sednicu. Da nisam to uradio sednica bi trajala “dva dana”. Svima u ligi postaje mučno da to gledaju i slušaju i smatram da to niko ne treba da trpi.  Nažalost, sve je kulminiralo tokom finalne serije”, kaže Dodik za Alternativnu televiziju.

O incidentima...
Sve ono što se dešavalo u Beogradu i Podgorici je za svaku osudu. Srećom, pa je sve prošlo bez težih posledica, a moglo je da dođe do ozbiljnog ugrožavanja života igrača, trenera i svih onih koji su se nalazili u dvorani. Meni je neshvatljivo da neko, zarad ostvarenja nekih ličnih ciljeva, dopusti tako nešto. Ubeđen sam da su incidenti koji su pratili finalnu seriju, a pogotovo na petoj utakmici u Beogradu, izvedeni planski. Neko je klimnuo glavom na pomen takve ideje dopustivši haos koji se desio", kaže Dodik.

Dodik kaže da je za to vreme bio “na vezi” sa Draganom Bokanom.
Obavili smo telefonski razgovor. On mi je rekao da je ostao u Podgorici zato što mu čelnici Crvene zvezde nisu mogli garantovati bezbednost na utakmici, a potom mi je saopštio da je Upravni odbor kluba već doneo odluku da se ekipa Budućnosti ne vrati na teren", otkriva prvi čovek ABA lige. 

Za kompromisno rešenje, u tim trenucima, sluha nije imao ni Nebojša Čović.
Sreo sam ga u tunelu koji vodi ka terenu. Rekao mi je da ne trebam da se mešam u sve što se dešava, iako je tih dana uporno govorio kako rukovodstvo Lige ne radi adekvatno svoj posao. Potom je odbio da isprazni deo tribina što je samo dodatno otežalo situaciju”, naveo je Dodik.

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u petoj utakmici, a potom su čelnici Budućnosti zatražili da se finalna serije poništi. Dodik kaže da se to neće desiti. 
Finalna serije se neće poništiti. To bi bio presedan. Ona je završena na način na koji je završena. Košarkaški klub Crvena zvezda je šampion ABA lige za sezonu 2018/2019 i tu je kraj priče”, izričit je predsednik ABA lige.

Prvi čovek ABA lige kaže da je nakon svih dešavanja tokom finalne serije nanesena velika šteta ugledu regionalnog takmičenja.
Mislim da mi još nismo svesni kakvu bi štetu mogli da pretrpimo. Ugovor ABA lige sa Evroligom ističe naredne godine. Mene ne bi čudilo da čelnici Evrolige, nakon svega što se dešavalo, kažu: “Hvala vam na svemu, ali doviđenja i prijatno. Sa takvim ponašanjem nam ne trebate.” Mislim da bi to bio veliki udarac za regionalnu košarku, a niko ne može da isključi mogućnost da se tako nešto neće desiti. Nanesena je velika šteta ugledu takmičenja. Prema mojim informacijama, kompanija “MYD-Sports”koja je garant finansijske stabilnosti ABA lige, čak razmišlja da podnese tužbe zbog toga jer su se i oni našli u problemu kako da privole nove sponozore. Šteta bi zaista mogla da bude nesaglediva”.

Pogled u budućnost nije svetao.
“Nakon svih dešavanja u finalnoj seriji i nemilih scena koje smo poslali u svijet, imam bojazan da ne izgubimo i ovo jedno mjesto koje imamo ,a ne da dobijemo još jedno”, rekao je Igor Dodik.

Foto: MN Press

Najnovije vesti


×