{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Predlog za rasplet Evrolige - Martovsko ludilo na evropski način

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 8
Učešće bi uzeli svi timovi, a takmičenje bi se završilo za dve sedmice
no_image.png

Veo misterije pokrio je evropsku klupsku košarkašku scenu. Dok neizvesnost oko konačnog raspleta u većini nacionalnih šampionata traje, iz sedišta Evrolige forsiraju priču o odigravanju svih preostalih utakmica ligaškog dela Evrolige, plus četvrtfinale, plus Fajnal-for, sve po cenu novog tumbanja i ovako pretrpanog košarkaškog kalendara.

Cela Evropa, manje-više, čeka da vidi šta će Evroliga predložiti za nastavak i ovakmo izgubljene sezone, dok u Barseloni stidljivo osluškuju kako će NBA da reši vanrednu situaciju. U moru brojnih spekulacija koje kruže košarkaškim nebom, krilni centar Efesa Kris Singlton izneo je ideju koja u teoriji ne zvuči loše...

Naime, Singlton u ovim okolnostima pokušava da sagleda širu sliku i zato je kao predlog dao da se Evroliga ove sezone završi u formatu Martovskog ludila u NCAA! To znači da ne bi bilo serija na tri dobijene u četvrtfinalu, niti Fajnal-fora, već da bi se svi učesnici Evrolige takmičili po nokaut sistemu, do imenovanja šampiona! To, dakle, uključuje i učešće Crvene zvezde u ovom sistemu...
“Imam predlog za Evroligu. Znam da pokušavate da napravite evropski NBA model poslovanja, ali zašto ove i to samo ove godine ne napravimo izuzetak i sprovedemo NCAA Martovsko ludilo kako bi se odredio šampion“, napisao je Singlton na društvenim mrežama.

Singltonov predlog uključuje imenovanje tri grada, odnosno Istanbula i Madrida kao gradovi dva prvoplasirana tima Evrolige u ovom momentu, plus Keln kao domaćina F4 turnira, te da se u njima odigraju sve utakmice ovog nokaut turnira. Razmišljanje je da se smanji mogućnost zaraze virusom korona i širenje zaraze, a grupisanje timova u tri grada pojačalo bi i bezbedonosne i zdravstvene mere. Tačnije, pripadnici policije i lekarske službe mogle bi da se grupišu na tri lokacije, umesto na veći deo kontinenta.

Od 18 učesnika napravila bi se dva kostura sa po osam timova. Dve ekipe sa najlošijim učinkom morale bi da se bore za svoje mesto sa klubovima koji imaju treći i četvrti najslabiji skor u ovom trenutku. Po dva tima iz oba kostura išla bi na F4 koji bi bio održan narednog vikenda.

Jasno je da bi te utakmice verovatno morale da se igraju bez prisustva publike kako bi se sprečilo širenje COVID-19, ali bi svi susreti bili emitovani u direktnim televizijskim prenosima. Ako bi sve išlo po planu, Evroliga bi se završila za dve nedelje u maju.

Međutim, u ovom momentu upitno je i samo odigravanje bilo kakvih sportskih događaja čak i krajem maja. Pandemija virusa korona i dalje nije pod kontrolom, sve je veći broj obolelih i žrtava ove zaraze, što u pitanje dovodi kompletan sport na evropskom tlu i posle leta...

Foto: Star Sport

Najnovije vesti


×