{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Praznična atmosfera u Megi: Klub proslavio rođendan i obeležio još jednu uspešnu godinu

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Košarkaši u ružičastim dresovima će tekuću kalendarsku godinu zaključiti duelom sa FMP-om narednog ponedeljka na Novom Beogradu
Praznična atmosfera u Megi: Klub proslavio rođendan i obeležio još jednu uspešnu godinu

Dan, po dan, došlo je vreme da Mega proslavi svoj 21. rođendan. Klub, koji danas slovi za jedan od najboljih na našim prostorima, za nešto više od dve decenije prošao je dugačak put koji je bio protkan brojnim uspesima, kao i osvajanjem prvog trofeja u nacionalnom Kupu Radivoja Koraća.

Možda i malo kome je poznat podatak da je Mega krenula kao košakaška sekcija tadašnje fabrike kartonske ambalaže pod nazivom „Avala Ada“. Sportski direktor ekipe koja je krenula u pohod ka vrhu regionalne košarke bio je Velimir Mihailović, koji je, zanimljivo danas predsednik Mege.

Prvi veliki uspeh klub je upisao 2005. godine kada se domogao prvog ranga u Srbiji, da bi se sedam godina kasnije pod vodstvom Dejana Milojevića, koji i danas predvodi mlade momke u ružičastim dresovima, plasirali u ABA ligu. Uspesi su nakon toga samo nastavili da se nadovezuju, pa je Mega nakon dva finala nacionalnog Kupa uspela da dođe i do prvog trofeja 2016. godine.

Pored vrhunskih rezultata, Mega može da se pohvali i da je dala čak deset igrača koji su izabrani na NBA draftu, a petorica su direktno iz samog kluba otišla u najjaču ligu na svetu. Naravno, najpoznatiji među njima bio je Nikola Jokić, a pored njih su tu još i Goga Bitadze, Timoti Luvavu-Kabaro, Vlatko Čančar i Boban Marjanović. Od ove sezone tu je i Adam Mokoka, koji nastupa za Čikago Bulse.

Naravno, nikako ne treba zaboraviti da su dres Mege nosili neki od naših najpoznatijih košarkaša, kao što su Vasa Micić, Stevan Jelovac, Novica Veličković, Marko Kešelj i ostali. Prosto je teško i nabrojati sve talente koji su profesionalni put pronašli upravo igrajući u ružičastom dresu.

Tradicionalno, klub je završetak godine proslavio revijalnom novogodišnjom utakmicom koja je odigrana u Naselju „Braće Jerković“ na parketu dvorane „Mega Factory“. Okupljenoj publici su se, pored aktuelnog sastava, u dresu predstavili i Dejan Milojević, Goran Ćakić, Branko Milisavljević, inače aktuelni trener OKK Beograda, Vule Avdalović i Veselin Petrović.

Tom prilikom, klub je promovisao i klupski kalendar za narednu godinu, a održano je i takmičenje u šutiranju trojki. Najsrećniji su dobili vredne nagrade, dok su oni najmlađi imali mogućnost da uživaju u brojnim drugim propratnim sadržajima.

Mega će pokušati da praznični i veseo duh prenese na parket narednog ponedeljka na Novom Beogradu, kada se u poslednjoj utakmici ove kalendarske godine u ABA ligi sastaje sa ekipom FMP-a iz Železnika, sa počekom od 21.00.

Foto: KK Mega Bemax - Ivica Veselinov

 

Najnovije vesti


×