{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Janis Adetokunbo će nastupati za Grčku u Kini
no_image.png

MVP NBA lige, Janis Adetokunbo, potvrdio je da će igrati na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini za reprezentaciju Grčke.

Greek Freak je na prezentaciji svojih patika dao potvrdu nečega što se već i pretpostavljalo. I tako obradovao svoju naciju.
"Nisam još razgovarao sa selektorom, ne znam koju ću poziciju igrati. Ali nije me ni briga. Samo želim da igram. Igrao kao bek ili kao centar meni je svejedno. Ja sam košarkaš. Želim da pomognem timu na svaki mogući način", rekao je Adetokunbo.

Dakle, posle potvrde da će nastupati na Mundobasketu preško se na druge teme, a Adetokunbo vidi svoju budućnost u SAD-u.
"Voleo bih da moja deca odrastu uz prave vrednosti i da budu skromna. Znam da će to biti teško jer će odrastati u velikoj kući sa bazenom. Ali ono što ću definitivno uraditi je, kada se rode u SAD-u, da ih naučim kako da pričaju tečno grčki jezik i da nauče kulturu i mentalitet moje zemlje, Grčke", rekao je Adetokunbo.

Možda bi se neko na njegovom mestu i pokondirio, ali po svemu što možemo da vidimo Janis je ostao normalan dečko iz kraja uz zvanje MVP-ja NBA lige, najjače lige na svetu, što mu dođe kao priznanje za najboljeg igrača na svetu.

Grčka će imati tako veliku podršku u Kini, a sa Adetokunboom će sve izgledati značajno svetlije po Grke. Kakvo bi to prvenstvo bilo da nema najboljeg iz NBA lige?

Grčka će igrati u grupi sa Novim Zelandom, Brazilom i Crnom Gorom.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×