{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Poslednji voz za odlazak u viši rang

/ Izvor: mozzartsport.com
Orelan i Ruen igraju majstoricu u finalnoj seriji drugog ranga francuskog košarkaškog prvenstva
Poslednji voz za odlazak u viši rang

Poveo je Orlean pred domaćom publikom, uzvratio Ruen u drugoj utakmici i došli smo do samog kraja puta. Igraće se majstorica, a pobednik će se naći u društvu Asvela, Monaka, Natera i ostalih velikana francuske košarke naredne sezone. Ulog je veliki, pritisak još veći, pa nema sumnje da nas ovog popodneva očekuje duel pun tenzija i nervoze.

Prva utakmica donela nam je pravu rezultatsku klackalicu uz dosta čvrstu igru u odbrani na obe strane terena. Viđen je zaista mali broj poena, kao rezultat svega toga, a poslednji udarac zadala je ekipa Orleana i slavila sa 68:62.

U drugoj utakmici, potpuno drugačija priča, bar kad govorimo o kretanju samog rezultata. Ruen je već od samog starta preuzeo inicijativu, preuzeo vodstvo i nastavio da ga uvećava kako je meč odmicao. Na početku četvrte deonice razlika je dostigla i maksimalnih plus 26, ali je Orlean na kraju ipak uspeo da dođe do respektabilnog minusa. Meč je završen rezultatom 78:63.

Ni večeras ne treba očekivati mnogo drugačiju sliku na terenu. Odbrane će sigurno odigrati na nivou, a dosta će im verovatno pomoći i velika nervoza koja će biti prisutna zbog važnosti same utakmice. Treba dodati da je šest od poslednjih sedam utakmica na parketu Orleana donelo manje od 150 poena, pa je jasno da nas ni večeras ne očekuje neki preterano dobar košgeterski učinak. Naravno, ako se vodimo statistikom i brojkama.

Igrači od kojih treba očekivati najbolje partije su Miralem Halilović iz ekipe Orleana, kao i Al-Lonzo Kolman iz Ruena. Oni su bili najefikasniji igrači u prethodnoj utakmici u svoje dve ekipe, postigavši 16, odnosno 14 poena.

Iz ovog ranga takmičenja u Pro A ligu već je otišao Roan, koji je završio regularni deo takmičenja na prvom mestu sa 26 pobeda i osam poraza.

FRANCUSKA 2 - PLEJ-OF, FINALE

Nedelja
16.30: (1,45) Orlean (15,0) Ruen (3,05) /u seriji 1:1/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×