{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Tako situaciju vidi trener Dalasa Rik Karlajl
Posle Novickog - Dončić

Toliko čekani NBA draft je završen. Uprava Finiks Sansa opravdala je očekivanja javnosti i sa prvog mesta izabrala Deandrea Ejtona, a dok se za krajnjem zapadu SAD diskutuje o odluci vrhuške Sakramenta da sa druge pozicije bira 19-godišnjeg krilnog centra Marvina Beglija III, u srcu Teksasa svi su oduševljeni dolaskom najboljeg košarkaša Evrope - Luku Dončića.

Košarkaški kritičari veruju da Dončić u ovom trenutku nije mogao da dobije bolju sredinu za dalji košarkaški razvoj, pošto franšizu tačno dve pune decenije na svojim leđima nosi legenda evropske i svetske košarke - Dirk Novicki. Dončić bi u Dirkenštajnu mogao da dobije mentora za naredne godine, kako bi sam jednog dana mogao da preuzme palicu i povede Mavse u neke nove pobede, a s tim je saglasan i trener RIk Karlajl.
"Jako smo zadovoljni. Luka Dončić je igrač koga smo ciljali, da ga na NBA draftu uzmemo na svaki mogući način. U jednom trenutku smo pomislili da bismo mogli da ga uzmemo direktno, ali shvatili smo brzo da od toga nema ništa pošto je bio previše dobar", kaže Karlajl

Zbog toga je Dalas morao da pribegne strategiji u kojoj je Atlanti predložila da prepusti petog pika sa drafta i preda im prava na budućeg pika druge runde. Atlanta je taj predlog odmah prihvatila, zbog čega je Dončić vrlo brzo prebačen u Teksas. 
"Napravili smo dobar dogovor, otišli smo korak napred. Atlanta je dobila odličnog igrača Traeu Jangu, a mi momka za koga verujemo da ima kvalitet da nosi ovu franšizu u budućnosti. Ovo je zaista veliki dan za ceo klub".

Osim toga što će moći da se razvija pod budnim okom Dirka Novickog, Dončić će imati priliku da radi sa jednim od dokazano najboljih trenera NBA lige. 

Čini se da su sve strane na dobitku. 

Foto: Action Images

Najnovije vesti


×