{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Porzingis propušta i celu narednu sezonu?!

/ Izvor: mozzartsport.com
Loše vesti donosi vlasnik Njujork Niksa
Porzingis propušta i celu narednu sezonu?!

Praktično decenijama unazad Njujork Niksi lutaju kroz maglu i teško uspeju da žongliraju s velikim teretom imena, megalomanskim ambicijama i željama da se franšiza iz Velike jabuke konačno nađe na NBA tronu.

Dolaskom Kristapsa Porzingisa, a posebno velikom čistkom u rosteru prošlog leta kako bi ultratalentovani Letonac postao centar novog projekta počeli su da se stvaraju uslovi da klub zaista dostigne željene visine, ali je Porzingisova teška povreda ipak vratila celu upravu u košmarnu realnost.

Porzingis je 6. februara doživeo najtežu povredu modernog sporta, kidanje prednjih ukrštenih ligamenata posle lošeg doskoka prilikom zakucavanja protiv Milvokija. Nedugo zatim prošao je uspešnu operaciju, ali vlasnik Niksa Džejms Dolan doneo je javnosti i navijačima lošu vest. Naime, zbog sporog, ali i što sigurnijeg oporavka, postoji velika šansa da Porzingis propusti kompletnu narednu sezonu!
„Rečeno mi je da će njegov povratak biti negde posle decembra, a postoji šansa da bude van terena sve do kraja sezone“, poručio je Dolan u razgovoru za Njujork Post.

Porzingis je ove sezone odigrao svega 48 utakmica zbog raznih povreda, ali mu je ovo statistički bila najbolja od svih dosadašnjih. Letoanc je prosečno beležio 23 poena, sedam uhvaćenih i dve blokirane lopte, a bio je izabran i za Ol-star tim po prvi put. Ali, zbog povrede je morao da se povuče.

Njujork je sezonu završio sa učinkom 29-53, a u plej-of nije otišao od sezone 2012/13.

Foto: Action Images

Najnovije vesti


×