{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Poletarci čačanske Mladosti predstavljaju grad i zemlju košarke u Sežani

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Na “Basket4kids” turniru pored Mladosti u grupi su Vardar, zagrebački Vučić i Slovan
no_image.png

Mlađi pioniri košarkaškog kluba Mladost iz Čačka privode kraju jednu sjajnu sezonu. U prvenstvu mlađih pionira, na nivou košarkaškog regiona Zapadne Srbije, su bili bez premca, a koliko su nadmoćno stigli do pobedničkog pehara ilustruje podatak da su na finalnom turniru savladali svoje rivale sa 40 poena razlike.

Paralelno sa zvaničnim takmičenjem pod okriljem KSS mlađi pioniri Mladosti su ove godine uzeli učešće i u sve popularnijem prvenstvu „Basket4kids“. Veoma zanimljivo i kvalitetno takmičenje osmislila je sportska televizija Sport Klub i već drugu sezonu se održava na prostorima nekadašnje Jugoslavije.

Dečaci iz Čačka su najpre trijumfovali na regionalnom turniru Zapadne Srbije, da bi potom zabeležili i sve tri pobede na finalnom turniru Srbije koji je održan krajem aprila u Vrnjačkoj Banji. Pored titule najboljeg, velikog pobedničkog pehara, ova nadarena generacija čačanskih dečaka je izborila plasman na završni turnir regiona koji će se od 23. do 25.maja održati u slovenačkom gradiću Sežani.
„Ova generacija talentovanih, ali pre svega dobrih dečaka je na okupu već dve i po godine. Na vreme smo selektirali ovaj tim koji čine igrači rođeni 2006. i 2007. godine. Klub nam je obezbedio odlične uslove za rad, treniramo svaki dan, a posebno bih podvukao da se igrači izuzetno intezivno druže i van terena. Prošle godine su igrali ligu mlađih pionira sa godinu dana starijim rivalima i mislim da su se kroz to takmičenje iskalili. Ove godine su pokazali dominaciju u svojoj konkurenciji u oba takmičenja. Posebno nas je prijatno iznenadio poziv Sport Kluba da učestvujemo u prvenstvu „Basket4kids“. Izvanredno osmišljeno, ali i realizovano takmičenje. Posle pobeda na dva turnira čeka nas odlazak u Sloveniju. Sam podatak da ćemo predstavljati Srbiju i biti u prilici da igramo sa prvacima ostalih zemalja iz regiona dovoljno govori koliko nam to takmičenje znači. Biće prava nagrada za ove dečake koji predano rade iz dana u dan“,  podvlači  trener Dejan Kolarević.

Košarkaški klub Mladost je poznat po izvanrednom radu sa mlađim kategorijama. U poslednje dve decenije ovaj klub iz grada košarke je iznedrio mnoge asove najpopularnijeg sporta. Mnogi od njih i danas sa velikim uspehom igraju za evropske i srpske klubove poput Alekse Avramovića, Đorđa Majstorovića, Saše Avramovića, Miloša Jankovića, Nikole Kočovića, Matije Popovića, Miloja Šušića...Tajna uspeha ovog kluba je u izvanrednoj organizaciji, porodičnoj atmosferi i odličnom trenerskom kadru.

Najmlađa takmičarska selekcija Mladosti će nadomak Trsta za rivale u grupi imati ekipe Vardara iz Skoplja, Vučića iz Zagreba i Slovana iz Ljubljane. Dečaci iz Čačka put Sežane kreću 22.maja.
„Podatak da na finalnom turniru „Basket4kids“ učestvuju prvaci svih zemalja regiona dovoljno govori o kvalitetu. Mi putujemo bez velikog pritiska. Svesni da smo do sada dosta toga napravili, ali i sa željom da na pravi način reprezentujemo grad i zemlju košarke. Verujem da će ovi naši dečaci na velikoj sceni pokazati svoj raskošan talenat i potencijal i da će samo učešće u Sežani biti veliki motiv za njihovo dalje bavljenje košarkom. Želja nam je naravno da steknemo nove košarkaške prijatelje iz ostalih delova nekadašnje Jugoslavije i damo pun doprinos ovoj sjajnoj košarkaškoj ideji“, jasan je trener Kolarević.

Organizator finalnog turnira Sport Klub obezbedio je smeštaj i ishranu za sve učesnike. Da bi mlađi pioniri Mladosti bezbedno i udobno krenuli na put dug skoro 800 kilometara pomogli su grad Čačak, kao i prijatelji KK Mladost. I kompanija MOZZART je dala svoj doprinos.

PIŠE: Đurđe MEČANIN

Najnovije vesti


×