{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Dođite ispred Arene
Počinje 3x3 basket spektakl u Beogradu

FIBA 3x3 basket čelindžer prvi put se ove godine održava u Beogradu. Tokom predstojećeg vikenda na severnom platou beogradske Arene, publika će imati priliku da uživa u vrhunskom 3x3 basketu koji garantuje 16 najbolje rangiranih timova podeljenih u četiri grupe. Svakako, među glavnim favoritima je ekipa Novog Sada, koja će nastupati u sastavu Domović - Bulut, Majstorović, Ždero i Savić, a za najviši plasman boriće se i njihovi veliki rivali, ekipe Rige, Amsterdama, Ljubljane...  

Posle uspešno organizovnog Evropskog prvenstva za košarkašice, Beograd će u kratkom vremenskom intervalu biti u prilici da bude domaćin još jednom velikom događaju, čime se po ko zna koji put potvrditi da je Srbija zemlja košarke.

Naš glavni grad želi maksimalno da učestvuje u popularizaciji ovog sporta, a zasluge što je jedan ovako kvalitetan FIBA turnir u Beogradu pripadaju Nikoli i Jovanu Koprivici, prvim operativcima u organizaciji ovog turnira, kao i Goranu Grboviću, nekadašnjem kapitenu Partizana, a sada direktoru beogradske Arene.

I učesnici i organizatori se nadaju će ovaj turnir postati tradicionalan i da će se svake godine održavati u Srbiji.

Dejan Majstorović, jedan od igrača u čijim će majstorijama publika uživati tokom vikenda, istakao je da jedva čeka da turnir počne i da se nada punim tribinama.
"U ime igrača moram da kažem da smo svi presrećni što možemo da igramo turnir ovakve serije u Srbiji. U maju u Novom Sadu je bilo organizovano slično takmičenje i mislim da organizacija ovakvih turnira dosta znači našoj zemlji, jer nam donosi puno bodova za kvalifikacije za Olimpijske igre. Organizovanjem ovakvih turnira imamo velike šanse da se plasiramo na najveću svetsku smotru sporta koja se 2020. godine održava u Tokiju. Hvala Gradu Beogradu i naravno Nikoli i Jovanu Koprivici koji su se potrudili da organizacija ovog turnira bude na najvišem nivou. Pozvao bih publiku da dođe u što većem broju. Ovo je jedan od najjačih čelindžera ove sezone i zaista očekujem spektakl za vikend", izjavio je Majstorović.

Nikola Koprivica, direktor beogradskog FIBA čelindžer 3x3 basket turnira, u najavi je istakao da mu je velika čast što će ovakav turnir biti organizovan u Beogradu.
"Mislim da je ovo na neki način i nagrada za momke koji toliko godina reprezentuju Srbiju u pravom svetlu. Konačno su dobili priliku da igraju pred svojom publikom. Mi smo se potrudili da damo sve od sebe kako bismo napravili najjači čelindžer na svetu i u tome smo uspeli. Naravno, ništa od toga ne bi bilo bez podrške Grada Beograda i Arene. Nadamo se da će ovaj turnir postati tradicija i da ćemo svake godine dovoditi najbolje ekipe u Beograd. Očekujemo pune tribine. Svi su pozvani! Ulaz je besplatan, a program u subotu počinje u 10 ujutru. Organizovan je bogat zabavni program za sve posetioce. Biće to pravi mali sajam sporta ispred Arene", konstavao je Koprivica.

Nagradni fond iznosi 40.000 dolara, a zanimljivo je istaći da je beogradski FIBA 3x3 čelendžer jedan je od 23 ovakva turnira koji se organizuju u celom svetu. Tokom dva dana biće ukupno odigrano 25 utakmica, na 2.200 kvadratnih metara priprema se vrhunska zabava za posetioce, a ulaz je besplatan.

×