{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Venecija nije izgubila na poslednjih pet utakmica na Sardiniji
Poceko mora protiv tradicije

Više ne moramo ni da se čudimo iznenađujućim rezultatima u plej-ofu Palakanestra. Jedino što je preostalo jeste da se prepustimo uživanju i zaista dobrim i kvalitetnim utakmicama koje nam pružaju Dinamo Sasari i Venecija u ovoj finalnoj seriji, koja je puna preokreta, kao i čitava košarkaška sezona u Italiji.

Pa da krenemo od starta, Venecija je u prvom meču pred domaćom publikom imala ogroman rezultatski deficit koji je u jednom trenutku treće četvrtine iznosio čak 13 poena. Tada kreće furiozan nalet ekipe iz grada sa severozapada Italije i već do kraja deonice na semaforu je pisalo 54:52 za Lavove. Poslednja četvrtina donela nam je pravu rezultatsku klackalicu, rezultat je često bio nerešen i samim tim se ušlo u infarkt završnicu. Venecija je na kraju uspela da slavi rezultatom 72:70.

Druga utakmica imala je sličan tok u prve tri deonice, ali je ovoga puta četa Đanmarka Poceka uspela da se izbori sa pritiskom i održi stečenu prednost. Sasari je u toj utakmici na kraju čak i ubedljivo slavio, 80:66. To je značilo da se može dosta opuštenije otputovati na Sardiniju za predstojeća dva susreta.

Ali umesto da Sasari kapitalizuje stečeno u drugoj utakmici, ušao je zgrčeno u treći duel i dozvolio Veneciji da se o svemu pita. Tim iz zalivskog grada je odmah od starta preuzeo inicijativu i brzo stigao do dvocifrene prednosti koju je uglavnom uspešno čuvao sve do poslednje deonice. Tada kreće buđenje Sasarija koji pravi seriju 14:0 i dolazi u potpuni egal, ali sve do kraja susreta nije uspeo da preuzme rezultatsku prednost. Lavovi su slavili rezultatom 76:73 i na kraju uspeli da povrate prednost domaćeg parketa.

Najefikasniji u redovima gostiju bio je Ostin Daje sa 22 poena, a daleko iza je bio Stefano Tonut sa „samo“ 10 poena. Sa druge strane, kod Sasarija se najviše istakao Rašon Tomas sa 17 poena.

I kao što smo naglasili i pre početka trećeg susreta, iako Sasari na domaćem terenu voli da „lomi“ protivnika igrom na veliki broj poena, pitanje je koliko će im Venecija to dopustiti. Lavovi umeju da maksimalno zaustave igru i igraju čvrsto u odbrani, što se u dosadašnjem toku serije pokazalo kao uspešno. Zbog toga ni večeras ne treba očekivati košgetersku rapsodiju, već umeren broj poena, koji će se verovatno završiti u granici između 150 i 160 poena.

Venecija inače juri četvrti trofej u domaćem šampionatu, dok Dinamo Sasari u vitrinama za sada ima svega jedan trofej namenjen pobedniku Palakanestra. Tim sa Sardinije je ipak ove sezone već osvojio FIBA Evropa Kup, pa je kao takav u ovo finale ušao kao blagi favorit, uz to uzimajući činjenicu da je u polufinalu izbacio Olimpiju iz Milana.

I na kraju na scenu stupa tradicija, koja nam kaže da Sasari na minulih pet okršaja nije pobedio Veneciju pred domaćom publikom. Tačnije, to se nije desilo još od 2015. godine, što bi mogao da bude dodatni teret za Đanmarka Poceka pred večerašnji okršaj. Izgleda da Venecija ima recept za bučnu publiku na Sardiniji.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Ned 20:45 7003 IT1PF Sassari - Venezia mup manje (155.5) 2,19
Ukupna kvota2,19

ITALIJA 1 – PLEJ-OF, FINALE

Nedelja
20.45: (1,35) Dinamo Sasari (16,0) Venecija (3,50) /u seriji 1:2/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×