{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Naredna dva duela finalne serije Palakanestra igraju se na Sardiniji
Poceko i družina čuvaju brejk

Kakva je sezona iza nas u italijanskom košarkaškom šampionatu, više nas apsolutno ništa ne može iznenaditi. U krajnjem slučaju, možda bi najpravednije bilo da se o tituli odlučuje u sedmom, poslednjem meču, popularnoj majstorici, jer su i Venecija, a i Dinamo Sasari pokazali da mogu i da umeju da igraju protiv najjačih, čak i nakon toliko duge i naporne sezone.

I već nakon duela u jednom od najlepših italijanskih zaliva jasno je da nas uzbuđenja svakako čekaju. Prva dva susreta donela su nam veliku borbu, a situacija je takva da na Sardiniju odlazimo potpuno poravnati, pošto su i jedni i drugi dobili po meč. Jasno je, to više odgovara četi Đanmarka Poceka, koja je preuzela na sebe prednost domaćeg parketa.

Duel na startu serije dobila je Venecija, a bio je to susret za pamćenje. Dinamo je imao ogromnu prednost sredinom trećeg kvartala od 13 poena, ali je zalivski tim tada krenuo u furioznu poentersku seriju. Dlanom o dlan i Venecija je na kraju treće deonice čak bila u vodstvu, 54:52. Bitka nerava nastavljena je u poslednjoj deonici, ali su popularni Zlatni lavovi izdržali pritisak i na kraju slavili rezultatom 72:70.

Gotovo isti razvoj situacije gledali smo na drugom meču, ali ovaj put je epilog bio drugačiji. Sasari je silovito krenuo napred i sredinom treće četvrtine imao gotovo identičnu prednost onoj iz prvog susreta. Razlika je što ovaj put nisu dozvolili nikakav pad u igri i do kraja meča su samo uspeli da održe distancu i lagano slave pobedu, 80:66.

Jasno je da će na Sardiniji sve biti dosta drugačije. Sasari je veliki favorit pred domaćom publikom, koja svaki put ispuni dvoranu do poslednjeg mesta. U finalu ne treba očekivati ništa drugačiju sliku i treba se nadati vatrenoj atmosferi od prvog poslednjeg minuta.

Ali, pred ekipom Đanmarka Poceka je veoma nezgodna tradicija. Naime, Venecija je uspevala da slavi na ovom vrućem terenu na poslednja četiri gostovanja. Brojke pozivaju na brigu, jer Lavovi očigledno da imaju recept za psihološku igru sa navijačima Sasarija. Ipak, finale je potpuno druga stvar, te od ekipe Đanmarka Poceka treba očekivati maksimalno ozbiljan pristup, kako u odbrani, tako i u napadu.

Poslednji put, Sasari je poražen pred domaćom publikom početkom marta. Zanimljivo, taj meč su izgubili za zelenim stolom od Kremone, jer neki od igrača nisu imali prava da nastupe u tom kolu. Dinamo je i ovako pognute glave napustio taj duel, pošto je Kremona slavila nakon produžetaka. Sa druge strane, Venecija na minulih deset gostovanja ima svega tri pobede, što jasno stavlja do znanja da se ne nalaze u nekoj blistavoj formi.

Kada govorimo o igračkom kadru, tu neće biti nikakvih iznenađenja. Povređenih igrača nema, a sličan sastav dve ekipe iz uvodnih susreta verovatno ćemo imati priliku da gledamo i na večerašnjem meču. To znači da će Tajris Mekdži i Rašon Tomas predvoditi Sasari, dok će Ostin Daje i Stefano Tonut biti prvi u redovima Venecije.

Prva dva duela poenterski nas poenterski nisu obradovala, ali je to bilo sasvim očekivano. Jednostavno, Venecija igra veoma tvrdo pred domaćom publikom, a uvek iznad glave igrača stoji i taj čuveni „teret“ finala. Zbog toga ni večeras ne treba očekivati košgetersku rapsodiju, već umeren broj postignutih poena, iako se igra na terenu Dinamo Sasarija.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:45 7130 IT1PF Sassari - Venezia up manje (158.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

ITALIJA 1 - PLEJ-OF, FINALE

Petak
20.45: (1,30) Dinamo Sasari (16,0) Venecija (3,90) /u seriji 1:1/

Napomena: Kvote su podložne promenama

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Shutterstock

Najnovije vesti


×