{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Crno-beli sa ovim sastavom, koji će još biti pojačan kvalitetnim bekom, može da cilja visoko naredne sezone
Partizan dugo nije bio jači

Izgleda da je period tranzicije prošao i da je Partizan konačno sklopio ekipu koja može da bude vrlo konkurentna u ABA ligi, ali i u Evrokupu. Na sve to ima trenera u vidu Andree Trinkijerija. Ekipa koja je prošle sezone igrala je u velikom delu razmontirana, a među crno-bele su stigli igrači koji imaju ime, iskustvo i kvalitet da mogu do dobrih rezultata. Naravno, sve je to na papiru, ali ako pričamo u teoriji, navijači crno-belih mogu ambiciozno da sačekaju početak nove sezone. Vrlo ambiciozno.

Na kraju prošle sezone bilo je jasno da crno-beli moraju mnogo toga da promene ako žele da ove sezone uđu sa većim ambicijama, a to se i dogodilo. Najavili su crno-beli da su uspeli dosta dugova da vrate, da imaju stabilne finansije, za dlaku im je izmakao vajld kard Evrolige, ali se krenulo optimistično u stvaranje novog tima.

Sa dolaskom Stefana Birčevića juče, Partizan je kompletirao ekipu (uz beka koji se čeka) koja će se ravnopravno boriti za sam vrh ABA lige sledeće sezone, a deluje da bi i Evrokup mogao da bude takmičenje koje će crno-beli shvatiti, posebno jer će i finalista ići direktno u Evroligu od one tamo sezone. Ima onih koji zagovaraju tezu da bi Partizanu možda i lakše da dođe do Evrolige kroz Evrokup...

To je daleko, ali neke stvari su jasne. Čini se da Partizan od sezone 2014/2015 i vremena kada je na klupi imao Duška Vujoševića, a na terenu Marinkovića, Milutinova, Milosavljevića i Mačvana nije imao ovako jak sastav, a o snazi stranaca i da ne govorimo, posebno o brojnosti istih. Možda čak i od sezone pre toga kada su tu bili Bogdan Bogdanović, Bertans, Lovernj i Pavlović, ili još jedne sezone pre toga.

Uglavnom, godine su u pitanju. A vi procenite od kada...

Konstatovali smo letos da je ovo "TA" sezona za Partizan u ovim godinama otkako na klupi nema Duška Vujoševića, da Andrea Trinkijeri ima šansu da sam sastavi ekipu po svojoj želji i to se i događa. Dobio je pojačanja na svim pozicijama, a dobiće i jednog kvalitetnog beka sa kojim će ekipa biti kompletirana.

Crno-beli su ovog leta radili užurbano, promenili skoro ceo tim, a u ekipu su stigli igrači poput Korija Voldena, Artjoma Parahovskog, Žanisa Pejnersa, Vilijama Mozlija, Nemanje Gordića, Rašona Tomasa, a juče je crno-beli dres zvanično obukao i Birčević na 1+1 godinu.

Otišli su neki važni igrači od prošle sezone poput Aleksa Renfroa, Džoka Lendejla, Vanje Marinkovića. Nećemo gledati ni Đorđa Gagića, Uroša Trifunovića (pozajmica u Megi), Amara Gegića, Stefana Jankovića (pozajmica u AEK-u), Alekseja Nikolića (pozajmica u Trevizu), Marka Pecarskog. Ostali su Nikola Janković, Ognjen Jaramaz, Markus Pejdž, Rade Zagorac, mladi Dušan Tanasković, a po svemu sudeći i Novica Veličković.

Ovako na papiru deluje da su igrači koji su stigli jači, iskusniji i kvalitetniji od većine onih koji neće igrati. Partizan će imati praktično dve dobre petorke, igrače koji mogu da pokriju više pozicija, a na svakoj poziciji će imati raznolikost.

Uglavnom, na niskim pozicijama tu su Gordić, Volden, Jaramaz, Markus Pejdž. Čeka se dolazak još jedne dvojke šutera ,a u opticaju su kao što smo pisali Gaudlok i Tajler Enis. Bilo ko od njih dvojice bi kvalitetom drastično pojačao snagu tima.

Pozicija četiri može da raduje Grobari jer su tu Tomas, Birčević i Veličković, a upravo je to nekako bila pozicija koja je dosta mučila crno-bel poslednjih godina. Navijači Partizana su čekali i centra teškaša i dobili su ga u vidu Arjoma Parahovskog. Pomagaće mu Vilijam Mozli, pre svega dobar skakač i defanzivac, kao i Nikola Janković koji se aklimatizovao na ekipu.

Naravno, ima ovaj sastav i mane, videćemo ih kada počne sezona, ali ovako u teoriji Trinkijeri zaista ima sa čime da radi i na koga da računa. Dugo Partizan nije imao sastav nabijen iskustvom stranih igrača. Sada je na Italijanu da to sve uigra i to neće biti lak process. Na sve to treba dodati da će Partizan u sezoni pred nama igrati u Beogradskoj Areni svoje utakmice, što će dodatno sve podići na novi nivo.

Želja svih u klubu je da se Partizan vrati u Evroligu. Želja je tu. Temelj je tu. Ali je put dugačak i krivudav.

Crno-bele čeka uzbudljiva sezona!

FOTO: Star Sport, MN Press

Najnovije vesti


×