{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Parahovski opleo po Trinkijeriju: Ne znam zašto mi je to ponovo uradio, priča da sam nespreman izgovor za medije

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 28
„Prihvatio sam njegovo izvinjenje pred dolazak u Beograd“, oktriva Belorus
Parahovski opleo po Trinkijeriju: Ne znam zašto mi je to ponovo uradio, priča da sam nespreman izgovor za medije

Iskusni beloruski centar Artjom Parahovski kaže da ne zna razlog zbog kojeg nije dobio značajniju ulogu u Partizanu, optuživši trenera Parnog valjka Andreu Trinkijerija da je direktno odgovoran za to, baš kao što je bio slučaj 2011. godine kada su zajedno bili u Kantuu.

Snažni centar je i tokom svog boravka u Italiji imao nesporazum sa Italijanom, zbog čega se pribojavao izazova u dresu Partizana.
Da budem iskren bio sam zabrinut pred odlazak u Partizan, jer se sećam kako se prema meni odnosio u Kantuu. Izvinio mi se i rekao mi da tada nije bio upravu. Ja sam prihvatio njegove reči i ostavio sve u prošlosti, pa sam odlučio da se preselim ui Beograd“, rekao je Parahovski za portal 15min.

Međutim, dve strane očigledno nisu pronašle zajednički jezik ni iz drugog pokušaja. Iako je u međuvremenu prošlo čak osam godina. Parahovski je odigrao pet utakmica u Evrokupu i četiri u Evroligi, a u januaru je prešao u Strazbur.
Pitam se zašto mi je trener to uradio ponovo. Nisam razgovarao sa njim otkako sam napustio tim, a on nije pričao sa mnom pre nego što sam otišao. U štampi se pričalo da nisam bio spreman za pripremni period. Mislim da mu je bilo potrebno da nađe izgovoro pred medijima zbog čega je doneo tu odluku. Verujem da su razlozi dublji od moje neadekvatne pripreme za sezonu“, rekao je Parahovski.

Profesionalnu karijeru Parahovski je započeo u Rigi, da bi potom igrao za italijanski Kantu, Budiveljnik iz Kijeva, turski Eškišehir, Hapoel iz Jerusalima, Nižnji Novgorod, Uniks iz Kazanja, Makabi iz Tel Aviva i na kraju Ritas, u čijem se dresu minule sezone sastao sa ekipom Partizana tokom TOP 16 faze Evrokupa.

U dosadašnjoj karijeri Artjom Parahovski osvajao je titule državnog prvaka u Letoniji i Izraelu, igrao finale VTB lige i uzimao nacionalni kup u Izraelu i Litvaniji, gde je prošle sezone proglašen i za najkorisnijeg igrača tog takmičenja. Takođe, u svojoj poslednjoj sezoni na koledžu, popularni Art bio je najbolji skakač NCAA lige.

Foto: MN Pres

Najnovije vesti


×