{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

PAO nudi Kalatesu trajno smanjenje plate za uštedu od 1.200.000 evra

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 1
Dok Dimitris Janakopulos snažno kritikuje dogovor Evrolige i Unije igrača o umanjivanju primanja...
PAO nudi Kalatesu trajno smanjenje plate za uštedu od 1.200.000 evra

Teška vremena iziskuju teške odluke - a Panatinaikos se ne plaši da ih iznese pred javnost, ma kako one izgledale drugima.

Najava da će pandemija virusa korona imati stravičan uticaj na budžete evropskih košarkaških organizacija naterala je mnoge da posegnu za merama kojim bi se smanjio pritisak na kasu, pa je tako Panatinaikos rešio da revidira ugovore onih najplaćenijih igrača u timu. Za početak - Nik Kalates.

U Grčkoj naveliko pričaju o tome da je PAO ponudio svojoj prvoj zvezdi novi, trogodišnji ugovor, ali uz trajno smanjenje plate koje bi klubu uštedelo 1.200.000 evra! Naime, Kalates je trenutno plaćen 2.200.000 evra, a prema odredbama novog sporazuma u Atini bi igrao nadalje za 1.800.000 evra godišnje. Jasnom računicom dolazi se do razlike koja nije zanemarljiva za evropske košarkaške uslove. 

Pitanje je samo da li će Kalates pristati na tako nešto. U poslednje dve sezone daleko je najbolji igrač atinskog velikana i neko bez koga ne može da se zamisli igra Panatinaikosa. Iz njega je ono najbolje izvukao Rik Pitino koji se nedavno vratio koledž košarci u SAD i tako definitivno stavio tačku na saradnju sa bivšim šampionom Evrope posle dva dobra mandata. 

Kalates ove sezone u Evroligi beleži 13,3 poena, 9,1 završno dodavanje i 4,9 skokova, a ujedno je i prvi asistent takmičenja.

Istovremeno, vlasnik Panatinaikos Dimitris Janakopulos je putem društvenih mreža snažno iskritikovao dogovor između Evrolige i Unije igrača o visini isplate za ovu sezonu. Naime, Evroliga i ELPA dogovorili su da igračima bude isplaćeno 80 odsto plate po ugovoru za ovu sezonu, s čim se Janakopulos nikako ne saglasi...
"Igrači tražili da im se isplati 80 odsto primanja, a odigrali 65 odsto sezone. Videćemo ko će se poslednji smejati", napisao je Janakopulos, inače poznat kao kontroverzan sportski radnik koji uvek govori ono što mu je na pameti...

Foto: ©Star Sport

Najnovije vesti


×