{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Panatinaikos unakazio Himki, a sezona još nije počela... Za Pavlosa! (VIDEO)

/ Izvor: mozzartsport.com
Utakmica s mnogo emocija
Panatinaikos unakazio Himki, a sezona još nije počela... Za Pavlosa! (VIDEO)

Dramu smo videli u okršaju Fenera i Makabija, dok je drugi susret memorijalnog turnira "Pavlos Janakopulos" doneo žestoko gaženje Himkija u režiji domaćeg Panatinaikosa. Na kraju - 90:63 (19:19, 21:15, 22:16, 28:13)!

Bila je to utakmica puna emocija, utakmica posvećena legendarnom rukovodiocu Panatinaikosa. Mnogo je suza, tuge i žala stalo zbog gubitka verovatno i najuticajnije ličnosti u istoriji atinskog giganta, ali je na kraju ishod bio donekle i očekivan. Košarkaši Panatinaikosa bili su ozbiljno naoštreni da svoju publiku obraduju velikom pobedom. To su i uradili. I to čak uz samo jedan poen ponajboljeg igrača Nika Kalatesa.

Rasplet kakav je viđen na kraju najavio je Kit Lengford trojkom bukvalno uz zvuk sirene pred odlazak na petnaestominutni odmor. Zanimljivo, Himki nijednom nije uspeo da postigne više od 19 poena, a u celom drugom poluvremenu gosti su ubacili samo 29 poena. Tačnije, za poen više od Panatinaikosa samo u poslednjem kvartalu. 

Konačna razlika mogla je da bude i ubedljiva, ali je i Ćavi Paskval uvideo da ekipa Jorgosa Barcokasa nije bila u vinklu, zbog čega je namerno spustio gas. To ne menja činjenicu da je Panatinaikos odigrao strašnu utakmicu uoči početka sezone, da je pokazao ozbiljnu napadačku moć kroz tandem Tomas - Lengford i da će zato biti među najozbiljnijim kandidatima za Fajnal for Evrolige u Vitoriji.

Kod domaćina Dešon Tomas je ubacio 14, Džejms Gist 13, a Kit Lengford 12 poena. Na drugoj strani Aleksej Šved je imao 16 poena, dok je Stefan Marković meč završio sa osam poena. 


PANATINAIKOS - HIMKI 90:63 (19:19, 21:15, 22:16, 28:13)

Dvorana: OAKA Arena

Panatinaikos: Tomas 14, Lengford 12, Papajanis 6, Lazme 6, Saklariju, Papapetru 15, Papas 8, Gist 13, Vujukas, Kalaicakis 1, Kalates 1, Adetokunbo 6, Mitoglu 3.

Himki: Šved 16, Bost 2, Kroker 8, Vjalcev, Marković 8, Zajcev, Monja 3, Gil 2, Zumkov 1, Majk 8.

Najnovije vesti


×