{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Amerikanac se vraća u NCAA
no_image.png

Suočeni sa odlaganjem Evrolige usled epidemije koronavirusa, Panatinaikos i Rik Pitino odlučili su da sporazumno raskinu saradnju, potvrdio je danas grčki klub.

Pitino se prošle nedelje vratio u Ameriku, gde će preuzeti koledž tim Jone. Kako bilo, ostavio je mogućnost povratka u Grčku kako bi završio sezonu u Evroligi sa Panatinaikosom , ukoliko se takmičenje uopšte nastavi.
Prisustvo gospodina Pitina u porodici Panatinaikosa bilo je i uvek će biti čast. Svaki minut našeg rada sa gospodinom Pitinom bio je izuzetno poučan za sve članove tima, a znanje američkog trenera donelo je ogromnu zaostavštinu sadašnjosti i budućnosti kluba. Svaki trening, svaka utakmica, razgovor sa njim bio je lekcija za sve nas. Ne samo košarkaška, već i životna. Gospodin Pitino je jedan od nas, doživotni prijatelj Panatinaikosa“, navodi se u saopštenju grčkog kluba.

Pre zvanične potvrde, Pitino je za ESPN govorio o evroligaškom iskustvu.
Mnogo sam naučio od dolaska u Evroligu. To je drugačija košarka. Najbolja napadačka košarka, uključujući koledž i NBA. Najbolje ofanzivne postavke, kretanje lopte, šutiranje. Nemaju odbranu kakvu imamo ovde jer nisu toliko atletski moćni, ali sam naučio dosta. Treniranje je fantastično. Vodio sam timove protiv Dina Smita, Frenka Mekgira, ove momke mogu da svrstam među njih. Ofanzivno, učinilo me je boljim trenerom“, rekao je Pitino.  

Amerikanac je preuzeo Panatinaikos sredinom prošle sezone, zabeleživši skor 10:6, da vi u plej-ofu bio poražen od Real Madrida sa 3:0. Iz privatnih razloga, odlučio je da nakon toga ne nastavi saradnju, da bi u novembru ponovo postao trener grčkog kluba, i od tada ima osam trijumfa i deset poraza u Evroligi. U Grčkoj je osvojio po titulu u prvenstvu i kupu.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×