{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Pametna investicija Šakila O'Nila: Kako je legendarni centar uložio novac u Gugl

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
I postao bogatiji za nekoliko stotina miliona dolara
Pametna investicija Šakila O'Nila: Kako je legendarni centar uložio novac u Gugl

Jedna nedavna studija ukazala je na to da 60% NBA igrača bankrotira samo pet godina po završetku karijere. Loš način investiranja, traćenje novca, te održavanje velikog broja članova porodice i prijatelja dovode do ovakve situacije. Sa druge strane, tu su i svetli primeri, koji su uspeli da nekoliko puta uvećaju svoje bogatstvo stečeno na terenu. Među njima je i Šakil O'Nil, koji na prvi pogled ne liči na prosečnog biznismena, ali koji je u ovom poslu dobar isto toliko koliko je bio dobar na parketu.

Tokom 19 godina igranja za Medžik, Lejkerse, Hit, Sanse, Kavalirse i Seltikse, sakupio je ukupno 292.000.000 američkih dolara, bar kada su plate u pitanju, a na sve treba dodati i sponzorske ugovore. Šak trenutno poseduje na svom računu nešto više od 800.000.000 dolara. Pa, kako je to uspeo?

Poznati košarkaš ističe da želi da novac investira u stvari koje će poboljšati današnji svet. Ta strategija je faktički povezana sa onom koju koristi Džef Bezos, direktor Amazona. Faktički, treba se uzdati u tehnologiju čak onda kada niko u nju i ne veruje.

Priča kaže da je jedne večeri prilikom boravka sa decom u restoranu, otac jednog od mališana prišao poznatom centru i savetovao ga da uloži novac u tehnologiju. Zapravo, bio je to investitor koji je radio za Gugl.
"Rekao mi je da će sve ovo imati veliki uticaj i pristao sam da uložim novac. Sada žalim što nisam položio još više novca", rekao je centar.

Između ostalog, O'Nil je izdao nekoliko albuma i uzeo učešće u filmovima. Takođe uložio je novac u jedan poznat lanac restorana u Americi, koji je između ostalog reklamirao i Barak Obama. Vlasnik je deonica u Sakramento Kingsima, održava nekoliko teretana, automehaničarskih radnji i drži bezbroj apartmana. Treba istaći i da slobodno vreme provodi kao analitičar na poznatoj američkoj televiziji TNT.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×