{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Olimpijakos po receptu Panatinaikosa - stiže trener s one strane Atlantika?

/ Izvor: mozzartsport.com
Traži se naslednik Dejvida Blata
Olimpijakos po receptu Panatinaikosa - stiže trener s one strane Atlantika?

Odlazak Dejvida Blata iz Pireja malo koga je zaista iznenadio. Posle lošeg ulaska u sezonu, pomešano sa ozbiljnim zdravstvenim problemima 60-godišnjeg stručnjaka, nije ostavilo previše prostora upravi Olimpijakosa, zbog čega je sporazumni raskid saradnje bio potpuno logičan.

Pirejski velikan i dalje je u potrazi za potencijalnim rešenjima. Nije da ih na tržištu ima previše, ali ideja postoji. Dok je Blatov prvi pomoćnik Kestutis Kemzura siguran da vodi ekipu u meču protiv Valensije, porodica Angelopulos je stupila u kontakt s Skotom Skajlsom, što je Adrijanu Vojnarovskom potvrdio agent Kit Gles. Skajls je poslednji angažman imao pre tri godine, kada je vodio Orlando Medžik, ali ne s preteranim uspehom. Prema navodima njegovog agenta, trenerski posao ga i dalje zanima, iako duže vreme nije u tim vodama. Skajls ima iskustvo rada u Grčkoj, pošto je trenersku karijeru započeo u solunskom Paoku davne 1996. godine. Tada je u PAOK stigao kao igrač, ali je na pola sezone odlučio da prihvati trenerski posao.

Posle grčkih crno-belih Skajl je najviše vremena proveo u Finiksu, a zatim je radio i u Čikagu i Milvokiju pre dolaska na Floridu. U Orlandu je na 82 utakmice imao skor 35-47, što nije bilo dovoljno za plasman u plej-of. Ubrzo nakon toga napustio je klub uz ličnu ocenu da "nije pravi trener za Orlando".

Zanimljivo, mnogi su na ovakvu odluku vlasnika Olimpijakosa povukli paralelu s potezom prvog čoveka Panatinaikosa Dimitrisa Janakopulosa, koji je prošle sezone po otpuštanju Ćavija Paskvala doveo Rika Pitina...

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×