{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Održan sastanak Evrolige: Želja je da se sezona kompletira

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 7
Utisak je - nije još odlučeno ništa previše važno, na mnogo pitanja i dalje ne znamo odgovore
Održan sastanak Evrolige: Želja je da se sezona kompletira

Danas je održan novi sastanak Evrolige kako bi se raspravljalo oko toga kakva je situacija usled virusa korona. Utisak je da se i dalje ništa nije dogodilo ništa previše bitno. Najvažnija stvar je da je i dalje dogovor da se sezona u Evroligi i u Evrokupu kompletira.

A kako, kada i na sva ostala pitanja odgovor nemamo. Zašto je to tako, da li se ovako samo "krade" vreme, ili se i dalje smišljaju načini - videćemo.

Evroliga je donela sledeće odluke:

 - Da se nastave jedinstveni razgovori na nivou lige zajedno sa Asocijacijom igrača Evrolige i Asocijacijom trenera Evrolige kako bi se na kraju došlo do dogovora sa obe asocijacije.

- Da se nastavi rad na pronalaženju alternativnih scenarija koji bi mogli da dozvole sezoni da bude kompletirana u Evroligi i u Evrokupu. A da u isto vreme budu obezbeđene adekvatne zdravstvene i sigurnosne mere za igrače i ostale učesnike tih događaja.

- Da se radi na zajedničkim ciljevima na srednje i duže staze kako bi se minimalizovali negativni ekonomski uticaji koje donosi virus korona i kako bi se oporavak klubova što više ubrzao

- Da se nastavi sa #EUROLEAGUEUNITED kampanjom kako bi Evroliga ostala što je bliže moguće svakom klubu i navijačima generalno

- Da se održavaju periodično online sastanci između rukovodioca lige i ljudi koji se bave košarkaškim operacijama u klubovima, koji se bave - poslom, finansijama, pravom, marketingom i komunikacaijama. Kako bi se delile informacije i koordinisalo se naporima svih klubova.

Dakle, dosta opštih mesta i ništa konkretno. Jedina stvar koja je jasna je želja Evrolige  da Evroliga i Evrokup budu odigrani do kraja.

A kada, kako, po kom sistemu i gde će to biti, to niko i dalje ne zna.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×