{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Očajan šut odveo Barsu u poraz u pravom NBA duelu

/ Izvor: mozzartsport.com
Unikaha slavila u Blaugrani
Očajan šut odveo Barsu u poraz u pravom NBA duelu

Neminovno je da je u evropskoj košarci postao trend da se što je više moguće po načinu i stilu igre približi NBA ligi. Nažalost ili na sreću ljubitelja košarke, vrlo dobar primer takve igre mogli smo da vidimo u duelu Barselone i Unikahe. Na kraju, tim Svetislava Pešića je pretrpeo poraz 95:105.

Nakon utakmice ostaje utisak kao da smo prisustvovali nekom NBA duelu, a ne utakmici ACB lige. Odbrane gotovo da nisu ni postojale. Puno šuteva za tri poena. Igralo se dosta rastrzano i to toliko da su se dešavale situacije da se tokom dvadesetak sekundi desi čak tri-četiri promene poseda. Kao da obe ekipe nisu imale nikakv plan igre, već su izašli čisto da odigraju, pa ko bude bolji...

Kao i tokom čitave utakmice odbrane u prvom poluvremenu nisu bile u prvom planu. Barselona se izuzetno mučila u šutu za tri poena, dok sa druge strane Unikaha nije imala rešenja za Aleksa Abrinesa i Anta Tomića. Ne čudi što je poluvreme završeno rezultatom 56:51 u korist domaćeg tima.

Treća četvrtina je počela jako loše za Barselonu koja čak četiri minuta nije uspela da da nijedan koš. To je Unikaha iskoristila i serijom 9:0 preuzela vođstvo. Upravo je u trećoj deonici viđeno nekoliko poteza kojih se ni na NBA parketima ne bi postideli.

Recimo, Brendon Dejvis je imao izuzeno atraktivno zakucavanje iza leđa. Adam Hanga, koji važi za jednog od najboljih defanzivaca i najsmirenijih košarkaša, realizovao izuzetno snažan prodor protiv čak trojice igrača Unikahe i to nakon samo osam sekundi napada. Dodajmo na to snažnu rampu Franka Elegara nad pomenutim Dejvisom i dolazimo do zaključka da je publika u Palau Blaugrani zaista imala šta da vidi.

I u četvrtu četvrtinu Barsa je ušla izuzetno slabo. Gosti su to iskoristili i napravili seriju 15:5. Poeni su uglavnom stizali sa distance i linije penala gde je ekipa iz Malage bila gotovo nepogrešiva.

Dodajmo na to jako loš šut za tri poena Mirotića i kompanije (tek 6/30, dok je Unikaha imala 14/31) pa ni krajnji rezultat ne čudi.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Džoš Adams sa 19 poena, dok su Adam Vaščinski i Dario Brizuela dodali po 15. Kod Barselone istakli su se Tomić sa 20, odnosno Mirotić sa 17 poena.

Barselona je ovim porazom ustupila Realu lidersku poziciju i sa učinkom od 10 pobeda i tri poraza deli drugo mesto na tabeli sa Saragosom. Sa druge strane Unikaha je ovim trijumfom došla do sedme pobede uz jedan neuspeh manje.

 

Najnovije vesti


×