{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Novi šamar Hrvatima - desetkovani Slovenci bolji od Bogdanovića i Šarića

/ Izvor: mozzartsport.com
Iznenađenje u prijateljskoj utakmici u Varaždinu
Novi šamar Hrvatima - desetkovani Slovenci bolji od Bogdanovića i Šarića

Desetkovana reprezentacija Slovenije pobedila je selekciju Hrvatskem pojačanu NBA igračima, sa 87:86 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Varaždinu.

Iako rezultat govori suprotno, samo je završnica bila neizvesna, s obzirom da su hrvatski košarkaši tokom celog meča bili u zaostatku.

Za Hrvate su večeras, pored ostalih, igrali Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac. Sa druge strane, Slovenija je imala samo trojicu igrača koji su prošle godine osvojili titulu prvaka Evrope.

Slovenci su u poslednji minut ušli sa prednošću od četiri poena 87:83, ali su tada krenule da im drhte ruke na liniji za slobodna bacanja, pa su dali priliku Dariju Šariću u poslednjem napadu da polaganjem dovede Hrvatsku u prvo vođstvo na meču.

Ipak, uspeli su Slovenci da udvoje Šarića, hrvatski reprezentativac je promašio sa zvukom sirene i gosti su došli do zasluženog slavlja.

Najbolji kod Slovenaca bili su Jakob Čebašek sa 20 i Matic Rebec sa 18 poena. U redovima Hrvatske zapaženi su bili Jakov Mustapić sa 25 poena, a Bojan Bogdanović zabeležio je 17 poena, sedam skokova i pet asistencija.

Foto: Starsport

Najnovije vesti


×