{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Novi detalji: Evroliga i Evrokup će se završiti pre avgusta, verovatan dogovor klubova oko plata

/ Izvor: mozzartsport.com
Komentari: 2
Kraj evropskih takmičenja neće biti tako kasno, poručuje GM Žalgirisa Moteijunas
Novi detalji: Evroliga i Evrokup će se završiti pre avgusta, verovatan dogovor klubova oko plata

Posle održanog sastanka Evrolige sada su se pojavile nove informacije i prve reakcije. Malkolm Dilejni se pita da li je to sve bila šala, a GM Žalgirisa, Paulijus Moteijunas, kaže da se Evroliga, ako se bude igrala, neće završiti kasno, na primer u avgustu.

Olimpijske igre jesu odložene za sledeću godinu, tako da sada Evroliga ne mora da žuri da otkaže u potpunosti sezonu. Ne postoji još datum kada se očekuje nastavak sezone, ali nema namera da se ide po NBA scenariju i da se sezona završi kasno, na primer u avgustu.

Takođe, bitan aspekat pregovora klubova je kako će se odvijati priča oko isplate plata igračima sada kada se ne igra.

Moteijunas je istakao da će Evroliga o tome pričati sa Asocijacijom igrača, ali i trenera tog takmičenja i dodao da je verovatnije da se pronađe zajedničko rešenje za sve klubove, pre nego da svaki klub odlučuje za sebe po ovom pitanju.

Iako je još rano da se to kaže, Moteijunas je dodao da će Žalgiris možda morati da smanji budžet za 33% zbog finansijskih gubitaka izazvanim ovom krizom koju donosi virus korona.

Dakle, sa ovim obraćanjem Moteijunasa saznali smo nove detalje, a verovatno ćemo narednih sati i dana dobijati nove delove pazla. I dalje se, uprkos odlukama i sastanku Evrolige, još ništa ne zna sa sigurnošću.

Ideja Evrolige je da se sve utakmice odigraju i da se sezona u Evroligi i Evrokupu privede kraju kao da se ništa nije dogodilo. Videćemo da li je to i u kojoj meri izvodljivo.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×