{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}

Noćioni: Dončić je od obećavajućeg deteta postao realnost

/ Izvor: mozzartsport.com
Pohvale čuvenog Argentinca na račun zvezde Dalas Maveriksa
Noćioni: Dončić je od obećavajućeg deteta postao realnost

Pre nekih pet godina, Andres Noćioni bio je saigrač Luke Dončića dok je ovaj krčio svoj put ka vrhu u Real Madridu. Zapravo, bio je prisutan na terenu, kada je Slovenac po prvi put kročio na parket u okviru neke profesionalne utakmice.

Dakle, pre ravno pet godina, tačnije, 30. aprila 2015. godine, Dončić je odigrao svoje prve profesionalne minute na košarkaškom terenu. Stoga je Noćioni želeo da se podseti ove večeri, ali ujedno i kaže neku reč o novoj velikoj zvezdi NBA košarke.
"Ono što je Luka učinio za ovih pet godina je istorijski uspeh, nešto što će svako pamtiti u godinama koje dolaze, jer je uprkos tome što je mlad uspeo da postane MVP Evrolige, potom najkorisniji igrač Fajnal Fora, a onda i pravi superstar u NBA ligi", ističe Noćioni.

Ono što posebno oduševljava argentinskog košarkaša jeste lakoća sa kojom Luka Dončić igra na terenu.
"Sa samo 21 godinom, već deluje jako zrelo i ostavlja utisak da dominira igrom u NBA ligi, kao što je to radio u Real Madridu i na evropskoj sceni. To je nešto što se ne viđa svakog dana. Najvažnija stvar koju je Luka ostvario za ovih pet godina je ta što je od obećavajućeg deteta postao realnost. A kada shvatite da je to uradio na ovakav način, za tako kratak period je nešto ludo".

Zaključuje Noćioni da je igra slovenačkog košarkaša jedna od najneverovatnijih u istoriji košarke.
"Počeo je tako što je dobijao minute na kašičicu pored veterana, a sada dominira NBA ligom u brojkama. Rezultati još nisu tu, ali statistika govori drugačije. Mislim da on prikazuje možda i najeksplozivniju igru u istoriji košarke", ističe Noćioni.

Foto: Reuters

Najnovije vesti


×