{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Neće Novi Zeland moći da računa na njega
Ništa od Stivena Adamsa na Svetskom prvenstvu

Kada je selektor košarkaške reprezentacije Novog Zelanda Pol Henare objavio spisak od 25 igrača za predstojeći Munodbasket u Kini, prvo ime na listi bilo je Stiven Adams. Međutim, od učešća ovog NBA igrača neće biti ništa.

To je trebalo da bude njegov debi, ali se neće dogoditi. Barem ne na Mundobasketu. Sam igrač Oklahome Tandera je rekao da će razmisliti o tome da igra na Olimpijskim igrama.

Košarkaški savez Novog Zelanda je objavio Adamsovu odluku preko Tvitera naslanjajući se na poruku koju je dobio od Adamsovog menadžera.
"Stivenova podrška našoj reprezentaciji i njegovo interesovanje da zaigra u jednom momentu nije sporna. Iako neće igrati ove godine na Svetskom prvenstvu, njegov plan je da proceni mogućnost da igra na Olimpijskim igrama posle sezone u NBA koja sledi", ističe savez Novog Zelanda.

Iako će Novi Zeland biti od velike pomoći Adamsa, i dalje ta reprezentacija veruje da može do Olimpijskih igara. Da bi to uradio Novi Zeland mora da završi iznad Australije na Mundobasketu u Kini ili da bude među četiri tima na kvalifikacionom turniru koji će se održati u junu 2020. godine.

U Kini će Novi Zeland igrati protiv Brazila 1. septembra, Crne Gore 3. i protiv Grčke 5. septembra.

FOTO: Star Sport

×