{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Francuz objavio kraj karijere
Nikad više Toni Parker

Gotovo. Ode još jedan velikan. Posle Tima Dankana i Manuela Đinobilija, od profesionalne košarke oprostio se i treći iz plejade izvanrednih košarkaša San Antonija, zaslužan za titule tima iz Teksasa u ovom veku. Toni Parker je objavio – kraj.

Iskusni Francuz (37 godina) rešio je da završi karijeru i posveti se penzionarskim aktivnostima. Posle bezmalo dve decenije u NBA lige, više nema ni snage, ni volje, a ni motiva da se juri sa Amerikancima. Zato je odlučio da prekine. Poslušao je telo koje mu je signaliziralo da više ne može.
Povlačim se. Odlučio sam više ne igram košarku. Niz različitih okolnosti me navelo na ovu odluku, ali na kraju krajeva, ako ne mogu više da bude stari Toni Parker, ako ne mogu da se borim za trofeje, onda više ne mogu ni da igram košarku“, rekao je Parker.

Pošteno.

Odlazi kao jedan od najvećih. Uostalom, o tome svedoče brojevi. Osvojio je sa San Antoniom četiri NBA prstena (2003, 2005, 2007, 2014), proglašen za najboljeg igrača finalne serije 2007, šest puta učestvovao na Ol star utakmicama, dok je u dresu reprezentacije Francuske osvojio tri medalje, uključujući zlato sa Prvenstva Evrope 2013.

Pre odlaska u Sjedinjene Američke Države, Toni Parker je u otadžbini igrao za Paris Rasing i Asvel, a minulu sezonu proveo je u dresu Šarlota, s kojim nije uspeo da se domogne plej-ofa, prvi put u karijeri. I zato – kraj.

Bilo je uživanje.

Sad sledi novo poglavlje u karijeru. Uloga rukovodioca u njegovom Asvelu.

FOTO: Reuters

Najnovije vesti


×