{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Poraz od Venecije došao je možda i u pravi čas
Nije sve crno kako rezultat piše

Nije uspela ekipa Partizana da nastavi odličan niz rezultata u Evrokupu i da sačuva epitet nepobedivosti. Gostujući sastav Venecije sinoć je izašao na teren sa znatno više energije i čvrstine i uspeo je da iz Beograda odnese veoma vrednu pobedu.

Da se ne lažemo, bilo je tu dosta ‘crnih tačaka’ u igri Partizana. Ofanzivni skok nikako nije funkcionisao, slabije su branjeni igrači na perimetru i dopušten je preveliki broj slobodnih bacanja. Sveukupno, to je doprinelo da Venecija dođe do poprilično ubedljivog trijumfa u “Štark areni”. Međutim, nije baš sve bilo toliko crno, kada se sve bolje sagleda.

Ono što svakako raduje su odlične i konstantne partije Rašona Tomasa nakon manje pauze zbog povrede. Američki košarkaš polako, ali sigurno izrasta u pravog lidera tima i preuzima odgovornost onda kada ekipi ne ide baš sve od ruke. Sinoć je meč završio sa čak 18 poena na svom kontu, uz četiri uhvaćene lopte, a seriju dobrih partija imaće priliku da nastavi protiv fenjeraša Zadra za vikend u ABA ligi.

Neko ko takođe zaslužuje pohvale je i Žanis Pejners, koji je vezao i treću dobru utakmicu u dresu crno-belih. Iako na početku takmičarske godine nije blistao, protiv Venecije je ponovo delovao veoma stabilno u napadu, a sada se mnogo bolje čini i u defanzivnom polju. No, Letonac, logično, nije bio preterano raspoložen nakon poraza od Venecije.
“Težak poraz. Mislim da nije bilo nikakvog ‘ključa’ za njihovu pobedu, jer smo mi kao tim generalno odigrali nešto slabije”, rekao je Pejners.

Pošto je Partizan stekao sasvim lep kapital u uvodnih pet kola Evrokupa, ovaj poraz ga neće previše poremetiti. A tu dolazimo do treće i najvažnije stvari zbog koje ovaj meč treba gledati i sa pozitivne tačke - neuspeh bi mogao dodatno da prodrma ekipu i motiviše je na još jači i predaniji rad, što je naročito važno ako se u obzir uzme da je večiti derbi na programu kroz desetak dana. Taj meč bi mogao da predstavlja i prekretnicu u sezoni za crno-bele.

Uostalom, niko nije ni očekivao da Partizan bez ijednog poraza dođe sve do same završnice Evrokupa. Loše veče se nekada moralo desiti i dobro je da smo ga videli sinoć. Dok ne boli.

Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: Star sport

Najnovije vesti


×