{{ getFormatedDate(match.time/1000,'dddd') }}
{{ match.home }} {{ match.visitor }}
{{ subgame.name }} {{ subgame.value }}
Ženska košarkaška selekcija poražena na startu Prvenstva Evrope u Pragu - 60:69
Nije dobro počelo za košarkašice: Grkinje nokautirale evropskog šampiona
""

Nema Marina Maljković, nema Milice Dabović, nema Danijele Pejdž... Nema ni pobedničkog pelcera sa prethodnog Prvenstva Evrope i prošlogodišnjih Olimpijskih igara. Siže: ženska košarkaška selekcija Srbije porazom je startovala na Prvenstvu Evrope u Pragu. Bolje od aktuelnih prvakinja starog kontinenta bile su Grkinje - 69:60

Period očajne igre izabranica Stevana Karadžića trajao je suviše dugo. Kada su došle do vazduha, prepoznatljive odbrane i lakih rešenja bilo je već kasno. Na krilima velikog samopouzdanja Grčka je odigrala poslednju četvrtinu baš kako treba i odbila svaki napad naših tima. Prosto - nije vredelo. Imali smo nekoliko otvorenih šuteva za povratak, ali kao što smo konstatovali nije vredelo. Odlično rolu pružila je Jelena Milovanović, bila blizu dabl dabl učinka - 17 poena i osam skokova. Ostale su bile daleko ispod proseka, računajući i Anu Dabović - 14 poena.

Ovim porazom naša selekcija je otežala sebi put u narednu rundu. Samo prvoplasirana ekipa će direktno u četvrtfinale, dok druga i treća igraju baraž. A nas tek čekaju dueli sa Francuskom i Slovenijom.

Ništa nije polazilo za rukom izabranicama Stevana Karadžića tokom prvog poluvremena. Uspevale su naše košarkašice da budu u dozvoljenom minusu, ali ništa više od toga. Prosto, na početku Prvenstva Evrope nije nas išao šut. Devet prvih pokušaja van linije 6,75 završile su van obruča. Grkinje su nas mučile jakom odbranom, ali naša selekcija je više mučila samu sebe.

Grkinje su imale izbalansiranu igru. Sjajno je igrala Elena Maltsi, na sve to nadovezali su se i šutevi spolja. U najkraćem-  kako su igrale naše devojke dobro su se udale posle prvih 20 minuta. Imale su samo pet poena minusa (30:35).

I posle odmora obruč u praškoj dvorani bio je uzak za naše košarkašice. Visili smo posle dvocifrene prednosti Grkinja, ali je veliki deficit predstavljao SOS signal koji je izabranice Stevana Karadžića pogodio pravo u šampionsko srce. Počele su da igraju kao nekad, kao prošle godine na Olimpijskim igrama ili prethodnom Prvenstvu Evrope. Konačno se ragoropadila Ana Dabović, odbrana je počela ozbiljno da šljaka... I na kraju smo došli do vođstva.

Grkinje su to brzo anulirale, ponovo se zahvaljujući našim greškama domogle plusa. I tu je bio kraj. Propustili smo suviše mnogo prilika.

Kod Grkinja najefikasnija je bila Spanou sa 18 poena.

SRBIJA - GRČKA 60:69 (11:19, 19:16, 21:18, 9:16)

Arena: Prag

Gledalaca:1000

SRBIJA: Radočaj 0, Petrović 0 , Čađo 4, Krnjić 0, Jovanović 12, Milovanović 17, Mandić 0, Crvendakić 6, Skorić 7, Jovanović 2, Dabović 14.

GRČKA: Spiradopulo 3, Maltsi 16, Nikolopou 5, Sotiriju 12, Spanou 18, Kaltsidou 15, 

×